Лорентианските планини

22.11.2010

Лорентианските планини (Laurentian Mountains) са живописна верига разположенa в южната част на Квебек в Канада. Намират се на около 145 км от Монреал в посока север, в района на река Св. Лорънс и река Отава.

Лорентинската планина е една от най-старите планини в света. В скалният й състав са открити части от периода Камбрий, които са на възраст близо 540 млн. години.

Тремблан

Наричат този район още Малката Швейцария заради красивите гледки тук и живописните селища в европейски стил като Мон Тремблан и Сен-Жовит. Днес двата курорта са почти сляни и са разположени в сърцето на канадксите планини.

Този район е колонизиран през 19 в. Основна фигура в този процес е бил Отец Антоан Лабел, който избира тези планински земи заради плодородните почви, близостта на водни басейни и лесната връзка с Квебек. Още тогава отецът предчувствал, че селището има огромен потенциал като атрактивна туристическа дестинация и работел усърдно в насока построяване на жп линията Монреал-Сен-Жером. След като тя става факт през 1892 г. районът бързо бива заселен и броят на жителите се увеличава.

Типичната планинска живописна обстановка тук е атрактивна днес за много туристи не само от Канада, но и от цял свят. Тук почивката в спокойна атмосфера е гарантирана, а освен това и множество забавления, на които може да се отдадете.

Далеч от забързания ритъм н аградския живот тук посетителите могат да ловят риба, да се разхождат из планината и да си правят пикници, да карат планински велосипеди. За любителите на голфа и рафтинга също има перфектни условия. През зимата скиорите идват често тук, за да упражняват уменията си.

В курорта Монт Тремблан ежегодно се провежда празника „Симфония на цветовете”. По това време посетителите на градчето могат да се разходят с гондола по реката и да се любуват на красивите хълмове, покрити с шарени есенни дървета.

4.3
Общо гласували: 3
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати