Замъкът Балинахинч

25.04.2010

Замъкът Балинахинч (Ballynahinch) е удивително красива средновековна крепост, която днес се счита за един от най-добрите 4 звездни луксозни хотели в романтичните крепостни стени на замък в Ирландия. Уникалното съчетание между гори, реки и живописна природа на замъка Балинахинч е разположено в близост до град Рочес (Recess) в ирландското графство Голуей (County Galway). До вдъхновяващият комплекс на замъка Балинахинч може да се стигне по пътя от Рочес до град Раундстоун (Roundstone). Името на комплекса идва от древно ирландско наречие и означава „селище на острова”.

Замъкът Балинахинч и неговите прекрасни природни места се разпростират на площ от 450 декара в сърцето на областта Connemara. Замъкът се намира точно до едноименната река Балинахинч, която е живописно обградена от планинските възвишения 12-те Бен (Twelve Ben). Реката е световноизвестна с богатият улов на сьомга, който е добре познат на страстните привържаници на риболова.

Замъкът Балинахинч

Днес замъкът Балинахинч е прекрасно място, където човек може да съчетае почивка в спокойна и приятна атмосфера заедно с любимите си хобита. Тук има прекрасни условия за пешеходен туризъм, каране на колело, риболов и т.н.

Балинахинч пази жива традицията на тукашните ирландци от векове насам. Замъкът е издигнат през 17 век като официален дом на семейство Мартин (Martyn). Като първокласен хотел замъкът Балинахинч функционира от 1946 година.

Днес голяма част от стаите на замъка са превърнати в приятни гостни за посетителите, които могат да оценят първокласното обслужване, романтичната историческа атмосфера и вдъхновяващите природни картини на Балинахинч. Всяка от четиридесетте спални на замъка е със самостоятелен санитарен възел и е украсена по най-високите стандарти и критерии на комфорта и удобствата. Посетителите и гостите имат право да изберат между луксозни спални и крайречни апартаменти.

Изисканите апартаменти с изглед към реката Балинахинч разполагат с две спални, от които се откриват прекрасни гледки. И към живописните гори наместността. Обслужването и кулинарните специалитети, които се предлагат в ресторанта на замъка Балинахинч са в състояние да задоволят и най-капризните гости. Лесният достъп до Атлантическия океан, както и до реките в района е предпоставка за уникалните рибни специалитети, които могат да пробват гостите.

Сред дейностите на открито са богат набор от възможности за разходка. Замъкът Балинахинч организира туристически маршрути към близко разположената планина, както и във всички възможни направления в района, които осигуряват разтоварващи разходки. Гостите също така могат да си наемат пони, което да пояздят по брега на реката.

Любителите на скалното катерене съшо могат да намерят перфектни условия в района на Балинахинч. От ноември до края на януари тук се практикува и лов. А ако не се захласвате по тези спортове на открито, може да пробвате късмета си с въдицата в очакване на богат улов на сьомга в реката Балинахинч.

4.5
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати