Замъкa Кохем

12.12.2012
Замъкът Кохем,

Неоготическият замък Кохем (Cochem) се намира в провинция Рейнланд-Пфалц, Германия.

Смята се, че замъкът Кохем е построен някъде около 1000 г. от императорския областен управител Езо (Ezzo), син и наследник на граф Пусилиус. Крепостта се споменава за първи път през 1501 г., когато Ричеца, най-голямата дъщеря на Езо и царица на Полша, предава крепостта на своя братовчед Хайнрих Първи.

Въпреки че така средновековния кралски дворец губи правата над замъка, крепостта остава тясно свързана с името Езо. По-късен спор за Кохем възниква през 1151г., когато цар Конрад Трети предявява претенции към замъка и накрая се нанася в него.

Когато през 1688 г. по време на Деветгодишната война (войната за Пфалцкото наследство)в областта нахлуват войски на френския император Лудвиг ХІV, замъкът-крепост Кохем също е превзет, а през 1689г. опожарен и взривен. През тези години целият град Кохем е разрушен от френските войски и замъкът дълго време остава руина.

Замъкът Кохем вътре

През 1868 г. търговец от Берлин, на име Луи Фредерик Жак Равен купува имота с останките на замъка Кохем за 300 златни гулдена и нарежда той да бъде построен наново.

Останките на постройката, изградени в стар готически стил стават основи на реставрирането на замъка, който е строен по неоготически стил, отговарящ на романтичните представи на 19 в. Новопостроеният замък Кохем служи на фамилия Равен за лятна резиденция и остава тяхна собственост в продължение на 75 г.

През 1942 г. чрез продажба Кохем става притежание на немската държава, а от 1978 г. е собственост на град Кохем.

Днес замъкът е запазил вида, в който е оставен от семейство Равен. Обзавеждането му се състои от мебели, подбрани в бароков и ренесансов стил.

Кохем

Кохем е отворен за посетители от 9-17 ч. Обиколките с екскурзоводи траят около 40 мин. Освен да се придобие представа за това как е живяло семейство Равен тук преди 60 г., може да се посети и музеят, с който разполага крепостта.

За туристически групи, надхвърлящи 12 човека има отстъпка в цената на обиколката, а ако групата е над 30 човека, трябва предварително да се свържете с управата на замъка. Редовните цени за билет са 5 евро за възрастни, 3 евро за деца на възраст 6-17 г. и 4.50 евро за ученици и студенти.

Замъкът е отворен и за провеждане на сватбени церемонии, за които имат желание не само местните хора, но и много чужденци.

Замъкът Кохем, който се намира на 100 м. височина над река Мозел, е предпочитано място от гражданите на Кохем, искащи да си направят излет на открито и желана туристическа дестинация от хора от цял свят.

Други забележителности в града:

- Спа комплекса Moselbad

- старата сграда, в която се произвежда горчица

- гарата на Кохем

- ресторанта "Zur Hafenschenke"

По-известните и предпочитани от туристи луксозни хотели са "Parkhotel Cochem", "Waldhotel Zur Winneburg", "Moselromantik Kessler-Meyer", "Lohspeicher" и "Germania", като цената за нощувка варира между 51-92евро в зависимост от сезона и желаната големина на стаята.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати