Замъкът Крумау (Krumau Castle)

15.09.2010
Krumau

Замъкът Крумау (Krumau Castle), локално известен като Бург Крумау, първоначално може да ви се стори стряскаща картина, особено ако го видите в някой мрачен зимен ден. Издигащ се на хълм, под него остава гъста гора от голи стари дървета, които сякаш правят крепостта непристъпна. През пролетта и лятото обаче времето и слънчевите лъчи превръщат двореца в истинска красива картина.

Този средновековен замък се извисява над австрийското село Крумау, на запад от град Хорн в провинция Долна Австрия. Построен в началото на 12 в., и до ден днешен той е отлично запазен.

Основите му са положени на дивна скала в близост до самия център на селото, а непосредствено под него преминава криволичещата река Камп.

Krumau Castle

За първи път историческите източници споменават за замъка Крумау през 1172 г. Крепостта става лятна резиденция на австийската кралица Маргарете, след като тя е изгонена от съпруга си - кралят на Бохемия Отокар II, през 1261 г. Шест години по-късно прокудената кралица намира смъртта си отвъд стените на двореца.

По-късно, през 17 в. замъкът Крумау е доста разрушен, особено по време на обсадата му през 1619 г. Между 1667 и 1668 г. обаче всички порутени части за напълно възстановени и замъкът отново е в цялостното си могъщество. Поредните години на разруха за Крумау идват през 18 в., когато той е изоставен и никой не се грижи за средновековната постройка.

Едва през 1959 година в крепостта Крумау започват частични ремонти, след като е купена от частно лице. И днес замъкът Крумау не е обществено достъпен за посетители през цялата година. Единствено една от кулите е отворена за туристически посещения през летните месеци.

3.7
Общо гласували: 3
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Влади
Влади
03.07.2014 21:46
Информацията е напълно неотговаряща на истината. Кромау не е замък в Австрия, а това е Чешки Крумлов в Чехия. Приказно градче и място по всяко време на годината. Информацията за него е доста по-обширна от написаното.

От редактор: Всъщност, Влади, информацията е съвсем точна. Тази статия се отнася за австрийския замък Кромау, който, разбира се, няма нищо общо с Чешки Крумлов. За замъка Чешки Крумлов имаме отделна статия с обширна и интересна информация, която можете да прочетете на адрес http://pochivka.com/zamaci/n22-6724
0
0