Водопадът Кегон

22.11.2010
Водопадът Кегон

Природният феномен Кегон (Kegon Falls), има славата на един от трите най-красиви водопади в Япония. Известен локално сред японците с името Кегон-но-таки, този изваяна от природата забележителност се намира в близост до японския град Нико, като попада в рамките на Национален парк Нико. Тази защитена територия е обособена в областта Тогичи. Водопадът Кегон е разположен на езерото Chūzenji, което служи за главен воден източник на реката Ошири.

Водопадът Кегон е изключително живописен и красив. Водният поток тук пада от 97 метра височина, като доста често буйно стичащата се вода е съпроводена от красиво образувалите се дъги, резултат от сблъсъка на водните капки със слънчевите лъчи. Често скалите на водопада Кегон се обагрят също в различни нюанси предимно през пролетното пълноводие, когато туристическия поток тук е най-голям. Водопадът Кегон е и „обикнато” място за самоубийства – най-вече сред младите японци.

Misao Fujimura е името на млад японски поет и философ от края на 19 и началото на 20 век, който пише край водопада Кегон прощалната си поема, преди да се хвърли във водопада, слагайки край на живота си. По онова време тази случка се превръща в скандал, като е масово разпространена сред вестниците и изданията.

Именно това довежда до печалната популярност на водопада Кегон, като едно от най-предпочитаните места за самоубийства. Статистиката на сложилите край на живота си младежи край водопада Кегон е стряскаща – повечето от тях посягат на живота си заради любовни разочарования затова често слагат на Кегон етикет „романтично” място за самоубийства.

На територията на Нико има цели 48 водопада, но водопада Кегон е най-впечатляващият и най-предпочитаният за посещения. На самия Кегон има още около 20 по-малки водопада, които излизат живописно през малките пукнатини и процепи на скалите.

Районът на Кегон не е бил особено популярен до 1900 година, когато Gorobei Hoshino не решава да издигне до водния басейн чайна, с което прави местността привлекателна за туристически посещения. Цели 8 години е строена тази чаена постройка. Най-лесно може да посетите водопада Кегон с организирана туристическа обиколка от Токио до Нико.

4.3
Общо 9 гласували
5 5
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати