Pochivka.com»Статии и Новини»Църкви»Църквата Свети Антоний в Букурещ

Църквата Свети Антоний в Букурещ

Свети Антон в Букурещ

Църквата Свети Антоний (St. Anton) се намира в румънската столица Букурещ. Това е великолепна сграда, която е място за поклонение на хора от цял свят. Патрон на църквата е Свети Антоний, който е покровител на децата и ги пази от болести.

Смята се, че това е най-старата сграда в Букурещ. Тя е била създадена по време на управлението на принц Мирча Чобанул (Mircea Ciobanul) през петдесетте години на шестнадесети век.

През шестдесетте години на шестнадесети век там се е събирал съдът на войводите. Църквата е била довършвана в продължение на няколко десетилетия. Тя е пострадала сериозно от разрушения през 1611 година, когато е била съсипана от пожар.

За възстановяването й се е погрижил Матей Басараб (Matei Basarab). След това тя отново е била разрушена от нашествието на турците, но отново е била възстановена. През 1660 година църквата е възстановена от Григоре Гика (Grigore Ghica), а през 1673 година е реконструирана от Георге Дука (Gheorghe Duca).

Старинната църква Св. Антон в Букурещ

Красивата кула на църквата св. Антоний е била издигната по времето на управлението на Григоре Гика. Промени и реконструиране на църквата са правени и по време на управлението на Константин Маврокордат (Constantin Mavrocordat) и Николае Маврокордат (Nicolae Mavrocordat) през осемнадесети век. През деветнадесети век църквата е сериозно разрушена от земетресение и пожари.

В началото на двадесети век са направени редица реставрационни работи по църквата. В църквата има четири арковидни ниши в стените. В църквата има фрески в неокласически стил, изрисувани през 1852 година. Фреските на кулата са направени през 1935 година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати