Сан Кристобал де Ла Лагуна

27.08.2013
Град Сан Кристобал де Ла Лагуна

Сан Кристобал де Ла Лагуна (San Cristóbal de La Laguna), известен и просто като Ла Лагуна, е най-старият град на Канарските острови. Той разполага с много архитектурни паметници и е предпочитана от туристите в тази част на континента дестинация. От културна гледна точка той е най-желаното място на Канарските острови и заради своето значение е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Ла Лагуна е университетски град, в който преобладава младото население. Разделен е на Горен и Долен град, като особен интерес представлява Горния град. В него са съсредоточени историческите и архитектурните забележителности. В центъра му се намира изключително красив площад, известен като Плаза дел Алелантадо. На него има малък фонтан, който придава неустоим чар на района. В близост се намира сградата на кметството, която също си струва да посетите.

Символ на Ла Лагуна е катедралата, която често е описвана като най-красивата на Тенерифе. Впечатление прави фасадата ѝ, решена в смесица от нео-класически, нео-готически и ренесансов стил. Изградена е от бял и кафяв камък, с което се откроява от останалите постройки в града.

Това е първата постройка на Канарските острови, която е изградена от бетон, но за съжаление поради новостта на тази технология, тя е подложена на разрушаване. Ремонтни дейности са правени на няколко пъти след построяването ѝ през 1825 г. и се предполага, че ще се правят и в бъдеще.

Във вътрешността на катедралата се намира статуята на Христос, която има голямо културно, историческо и художествено значение. Всяка година по време на великденските празници тя се изкарва из улиците на града на парадно шествие.

Можете да посетите и близкия манастир Конвенто де Санта Каталина, който в средата на февруари става обект на поклонение. Ако сте любители на музеите, определено интерес заслужава историческия и антропологическия музей на Тенерифе. Те са отворени всеки ден без понеделник от девет сутринта до седем вечерта, но за тях се плаща входна такса от 3 евро.

Сан Кристобал де Ла Лагуна

Задължително посетете кулата Иглесия де ла Консепсион, която се намира на едноименния площад в центъра на Ла Лагуна. Ако се изкачите на нея пред Вас ще се открие невероятна гледка към Стария град.

Сан Кристобал де Ла Лагуна е лесно достъпна туристическа дестинация. Можете да стигнете до него минавайки през курорта Санта Круз с кола, автобус или трамвай. Тъй като градът е разположен в северната част на остров Тенерифе, климатът тук не е прекалено сух, поради което можете да посетите Ла Лагуна по всяко време на годината, избягвайки само най-топлите летни месеци. Имайте предвид, че от ноември до края на февруари дъждовете са често срещано явление.

В града има няколко хотела с четири звезди и много с две или три звезди. Най-посещаван е хотел Лагуна Нивария, който предлага лукс и спокойствие.

4.7
Общо гласували: 3
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати