Паркове

Национални Паркове

Онлайн пътеводител на парковете по света. Всичко за националните паркове в България. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите национални паркове и резервати по света. Национални паркове , резервати и красиви места.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Проломът АйрънбриджПроломът Айрънбридж
05 Дек.
Проломът Айрънбридж впечатлява с красивата си природа, но освен това има важно историческо значение за Англия.
Резерватът Нгоронгоро – осмото чудо на светаРезерватът Нгоронгоро – осмото чудо на света
01 Дек.
Резерватът Нгоронгоро (Ngorongoro) е разположен между националния парк Серенгети и националния парк при езерото Маниара в Танзания. Нгоронгоро е един от най-големите резервати в Африка.
Улуру - Айерс Рок, АвстралияУлуру - Айерс Рок, Австралия
28 Ноем.
Улуру известна още и като Айерс Рок е огромна пясъчникова скала, която се извисява насред равни пустинни поля в северната част на централна Австралия. Той е в националните паркове на Австралия.
Национален парк Симиен (National park Simien)Национален парк Симиен (National park Simien)
27 Ноем.
Планината Симиен (Simien) е национален парк под егидата на ЮНЕСКО. Тя е един от големите национални паркове с площ от 22 500 кв. Красивите планини в Етиопия, Африка.
Национален парк Йосемити (Yosemite National Park)Национален парк Йосемити (Yosemite National Park)
23 Ноем.
Едни от най-впечатляващите природни гледки в източно централната част на Калифорния може да се видят в Национален парк Йосемити. Това красиво място е обявено за национален парк на САЩ през 1890 г.
Патагония (Patagonia)Патагония (Patagonia)
22 Ноем.
Патагония е област намираща се почти изцяло в Аржентина и навлизаща малко в Чили. В Патагония могат да се видят най-красивите природни забележителности в цял свят - глетчери, езера и красиви места.
Национален парк Комодо (Komodo National Park)Национален парк Комодо (Komodo National Park)
22 Ноем.
Национален парк Комодо е включен в списъка със световното природно наследство на Юнеско, а също така е и официално обявен за биосферен резерват в Индонезия.
Гаспези, Канада (Gaspesie National Park)Гаспези, Канада (Gaspesie National Park)
21 Ноем.
Гаспе или наричан още Гаспези е един от националните паркове в Канада впечатляващ със своята невероятна красота. Намира се в провинция Квебек и Пърс Рок е една от забележителностите му.
Горският резерват Синхараджа (Sinharaja)Горският резерват Синхараджа (Sinharaja)
21 Ноем.
Горският резерват Синхараджа е разположен в югозападната част на Шри Ланка и обхваща единствените запазени дъждовни тропически гори в страната. Синхараджа има статус на национален парк.
Перито Морено (Perito Moreno)Перито Морено (Perito Moreno)
19 Ноем.
Перито Морено е ледник в северозападната част на Патагония в Аржентина. Националният парк е под защитата на Юнеско. Перито Морено е един от най-големите резервоарни запаси на сладка вода в света.
Бедлендс, Южна Дакота (Badlands National Park)Бедлендс, Южна Дакота (Badlands National Park)
18 Ноем.
Национален парк Бедлендс се намира в югозападната част на Южна Дакота в САЩ. Релефният пейзаж в Бедлендс силно напомня на извънземна земя от някой научнофантастичен филм.
Резерват на тюлените Кейп Крос (Cape Cross)Резерват на тюлените Кейп Крос (Cape Cross)
17 Ноем.
Кейп Крос е нос в южната част на Атлантическия океан на брега на Намибия, Африка. Тук можете да се насладите на хилядите тюлени в естествената им среда.
Монюмънт Вали (Monument Valley)Монюмънт Вали (Monument Valley)
16 Ноем.
Монюмънт Вели една от впечатляващите забележителности на САЩ и може би най-удачният пример на дивия Запад. Монюмънт Вели е изцяло индиански резерват. Красиви места в САЩ.
Гранд каньон (Grand Canyon)Гранд каньон (Grand Canyon)
16 Ноем.
Гранд каньон е едно от седемте природни чудеса на света и една от най-красивите места по света. Намира се в Аризона и сред националните паркове на САЩ. Инфо за Гранд Каньон.
Меса Верде (Mesa Verde)Меса Верде (Mesa Verde)
16 Ноем.
Меса Верде е сред най-големите археологически резервати на територията на САЩ. Има статут на национален парк и част от Юнеско. Скални жилища и пещери в Меса Верде.
Каньонът на река Блайд (Blyde River Canyon)Каньонът на река Блайд (Blyde River Canyon)
15 Ноем.
Каньонът на река Блайд е природен парк, който предлага едни от най-живописните и красиви гледки в цяла Южна Африка (ЮАР). Той е един от най-красивите резервати по света.
Парк на танцуващите мечки в БелицаПарк на танцуващите мечки в Белица
15 Ноем.
През 1999 година фондацията Четири лапи започна борбата срещу мъченията на мечки в България. Проектът, наречен Парк за танцуващи мечки в Белица стартира година по-късно.