Паркове

Национални Паркове

Онлайн пътеводител на парковете по света. Всичко за националните паркове в България. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите национални паркове и резервати по света. Национални паркове , резервати и красиви места.
Национален парк АсоНационален парк Асо
16 Април
Rosi Trifonova
Букит ЛавангБукит Лаванг
08 Април
1
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паркът КъстърПаркът Къстър
08 Април
Паркът Къстър (Custer Park) е разположен в палнината Блек Хилс (Black Hills) в американският щат Южна Дакота. Планината Ръшмор и Крейзи Хорс са сред забележителностите на парка.
Природен парк Сините камъниПрироден парк Сините камъни
02 Април
Природен парк Сините камъни е разположен в Сливенската планина, която е част от Стара планина. Невероятно красивото езеро в местността Карандила в парк Сините Камъни.
Природен парк АлгонкинПрироден парк Алгонкин
31 Март
Природен парк Алгонкин (Algonquin Park) съществува от далечната 1893 г. Това е първият и един от най-големите провинциални природни паркове в цяла Канада, разположен в провинцията Онтарио.
Природен резерват УолонгПрироден резерват Уолонг
27 Март
Националният природен резерват Уолонг (Wolong National Park) е защитена територия, разположена в окръг Уънчуан в провинция Сечуан в Китай. Уолонг е известен със своите гигантски панди.
Национален парк ЛушанНационален парк Лушан
27 Март
Планината Лушан е разположена покрай езерото Поян, на 36 км в южна посока от град Лиуянг, намиращ се в провинция Дзянси. Планината Лушан е сред посещаваните забележителности в Китай.
Археологическият резерват Сан АгустинАрхеологическият резерват Сан Агустин
26 Февр.
Археологическият резерват Сан Аугустин в Колумбия е уникална археологическа съкровищница, в която са се съхранили останките на различни племенни групи, още преди идаването тук на инките.
Дефилето Самария (Samaria Gorge)Дефилето Самария (Samaria Gorge)
26 Февр.
Дефилето Самария е единственият национален парк на територията на остров Крит. В тази живописна част на Гърция се намират възвишенията Белите планини
Национален парк Меркантур (Mercantour National Park)Национален парк Меркантур (Mercantour National Park)
25 Февр.
Сред всички девет национални паркове на Франция Меркантур е сякаш най-предпочитан от туристите. Меркантур се намира на 20 км от Монте Карло.
Природният парк Луангва (Luangwa)Природният парк Луангва (Luangwa)
25 Февр.
Природният парк Луангва се намира в Замбия, Африка. Луангва е перфектната дестинация за любителите на истинско сафари. Разделя се на две - Саут Луангва и Лукусузу.
Долината Оканаган (Okanagan Valley)Долината Оканаган (Okanagan Valley)
22 Януари
Долината Оканаган е територия, разположена предимно в южната част на Британска Колумбия в Канада. Името на Оканаган идва от индианското племе шушуапи, което нарича тези земи Оканаган Найтаки.
Салар де Уюни (Salar of Uyuni)Салар де Уюни (Salar of Uyuni)
19 Януари
Салар де Уюни (Salar of Uyuni) е най-голямата солена пустиня на нашата планета. Природната забележителност Салар де Уюни се намира на територията на Боливия, долината Алтиплано.
Намибийската пустиня (Namibian Desert)Намибийската пустиня (Namibian Desert)
08 Януари
Намибийската пустиня е най-старата пустиня в света. Намибийската пустиня се намира в природния парк Намиб Науклуфт , който е четвъртият по големина в света.
Нос Добра Надежда - Кейп Пойнт (Cape Point)Нос Добра Надежда - Кейп Пойнт (Cape Point)
08 Януари
Най-югозападната точка на Африка е нос Кейп Пойнт. Известен като Нос Добра Надежда или Нос на бурите. Кейп Пойнт се намира на 170 километра от Кейптаун.
Национален парк Берхтесгаден (Berchtesgaden)Национален парк Берхтесгаден (Berchtesgaden)
28 Дек.
Национален парк Берхтесгаден (Berchtesgaden) е единственият алпийски национален парк на територията на цяла Германия. Берхтесгаден е още и резерват и може да се стигне от Мюнхен до него.
Национален парк Серенгети (Serengeti National Park)Национален парк Серенгети (Serengeti National Park)
19 Дек.
1
Национален парк Серенгети се намира на територията на Танзания, като обхваща площ от 14 763 кв. км. Наследете се на едно Сафари, много диви животни и слонове в Африка - Серенгети национален парк.
Платото Бандиагара (Bаndiagara)Платото Бандиагара (Bаndiagara)
15 Дек.
Сред пясъчните плата на Мали в Западна Африка, в района на платото Бандиагара, са разположени Бандиагарските скали. Платото Бандиагара се нарича още Земята на догоните.
Национален парк БанфНационален парк Банф
09 Дек.
Национален парк Банф (Banff National Park) е част от природното богатство на ЮНЕСКО. Банф е сред националните паркове и резервати на Канада и е разположен на 130 км. от Калгари.