Pochivka.com»Статии и Новини»Водопади»Водопадът Сан Рафаел

Водопадът Сан Рафаел

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Водопадът Сан Рафаел

Водопадът Сан Рафаел (San Rafael Waterfall) с пълно право може да се нарече най-голямата водна природна забележителност на южноамериканската страна Еквадор. Сан Рафаел е най-големият и най-мощният водопад в Еквадор, като е разположен в горната част на екваториалната джунгла на Амазонка. Тук природният и животинският свят са създали своето хегемонно царство, като пред красотата на това, което природата е създала, човекът остава някак второстепенна фигура. Самият водопад Сан Рафаел е дом на многобройни популации от екзотични видове птици.

Сан Рафаел се е образувал в дъждовната гора, която е най-близко до град Кито (Quito). За да стигнете до водопада Сан Рафаел е нужно да карате по магистрала Quito-Lago Agrio, от която се разкриват междувременно удивителни гледки към района Папалакта (Papallacta), след което пътят продължава към самия най-голям водопад на Еквадор.

Района на Папалакта е на около 50-тина километра от Кито, като предлага отлични условия за туризъм. Тук е изграден и един малък първокласен курорт, където може да останете за една вечер и на сутринта да продължите към Сан Рафаел.

Водопадът Сан Рафаел

Курортното селище предлага отлични условия, като имате възможност да се излегнете край басейн, да се поглезите със спа или просто да се възхищавате на природните дадености на Еквадор.

Пътят от Папалакта продължава надолу към сякаш непристъпната Амазонка и влиза в еквадорската провинция Напо (Napo Province), която е кръстена на едноименната река.

Пътят към водопада Сан Рафаел продължава по крайбрежието на реката към град Баеза, който е разположен на 110 километра от Кито. Градчето е популярно с вкусно приготвената си пъстърва, така, че може да си направите една малка почивка и да пробвате от тези специалитети преди да продължите към Сан Рафаел.

Крайната цел – водопадът Сан Рафаел е на 180 километра от град Кито. Мощният и зрелищен водопад се е образувал там, където река Quijos навлиза в устието на река Кока (Coca river). Водопадът Сан Рафаел е разположен на 1650 метра надморска височина, в рамките на Национален парк.

За да стигнете близо до водопада е необходимо да платите около 10 долара входна такса в защитената местност. От входа до бурния Сан Рафаел е около 15 минути раходка пеша през джунглата. В района дори има и действащ вулкан, чиято лава и дим може да се види в далечината при ясно време.

Ако искате да останате повече време в тази област край красивия водопад Сан Рафаел, има хотел, който се казва Reventador, на името на реката, която преминава от тук. Хотелчето е скромно, но чисто и приятно, като предлага организирани туристически обиколки в района на дъждовната гора и Сан Рафаел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати