Pochivka.com»Статии и Новини»Водопади»Водопадът Райнфал

Водопадът Райнфал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Водопадът Райнфал

Водопадът Райнфал (Rhein Falls) е удивително чудо на природата, което представлява най-големият водопад в Европа и един от най-големите на цялата планета. Изключително красив и мощен Райнфал се намира в рамките на Швейцария, съвсем близо до селцето Нойхаузен (Neuhausen) и доста близо до град Шафхаузен (на около 4 километра). Това е северната част на Швейцария, между кантоните на Шафхаузен и Цюрих.

Райнфал е точно на горната част на реката Рейн, близо до границата с Германия. Съвсем наблизо до Райнфал е и прелестното езеро Цюрих (Zürichsee), което е разположено само на 47 километра, а остров Майнау (Mainau) е само на 44 километра.

Водопадът Райнфал

Райнфал се е образувал при последния ледников период, преди около 17 хиляди години, а днес е един от гигантските водопади, които стряскат с размерите и силата на водната си маса.

Той достига височина от 23 метра, а ширината му достига до значителните 150 метра. Средният му воден обем е 700 куб. м. за секунда. Този природен феномен е една от най-посещаваните туристически атракции в страната.

Годишно тук идват посетители от цял свят, а от града лесно може да се ориентирате за посоката на Райнфал, следвайки многото чуждестранни туристически групи.

Особено красива гледка се разкрива към водопада от южния бряг. За препоръчване е да се посети водопада през пролетта, когато потоците му са най-пълноводни.

Rhine Falls

Входът е срещу символичните 3 евро, но не парите множеството посетители е това, което може да внесе некомфорт при посещението ви на Райнфал. Водопадът представлява естесвена бариера за мигриране на рибата нагоре по течението на Рейн с изключение на змиорките, които успяват да си прокарат път между скалите.

Наблюдателни платформи са изградени на много места по двата бряга на Рейн. До тях може да се стигне по стръмни и тесни стълби. Туристите имат възможност да предприемат пътешествие със специално корабче нагоре по Рейн до самия Райнфал.

Корабчетата тръгват от Laufen Castle, където също е еедно доста любопитно за туристите място. Разходката до Райнфал ще ви позволи да се насладите и на гледки към замъка Вьорт (Wörth Castle).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати