Мон Тремблан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Мон Тремблан

На 120 км северно от Монреал се извисява красивата планина при курортното градче Мон Тремблан (Mont Tremblant). Това е най-високият връх в Лорентианските планини (Laurentian Mountains), образувала се в южната част на Квебек в Канада. Тази планинска верига в района на река Сейнт Лорънс и река Отава се счита за една от най-старите на нашата планета, като е на възраст близо 540 млн. години. Мон Тремблан отстои на 150 км от Отава, на 380 км от Квебек, на 656 км от Бостън и на около 670 км от Торонто.

Наричат този район още Малката Швейцария заради красивите гледки тук и живописните селища в европейски стил като Мон Тремблан и Сен-Жовит. Днес двата курорта са почти сляни и са разположени в сърцето на канадските планини. В курорта Мон Тремблан ежегодно се провежда празника „Симфония на цветовете”. По това време посетителите на градчето могат да се разходят с гондола по реката и да се любуват на красивите хълмове, покрити с шарени есенни дървета.

Мон Тремблан

Курортното селище в полите на Мон Тремблан официално съществува от 2000 г. със същото име, но районът на Лоурентинските планини е бил колонизиран още през 19 век. Отез Антан Лабел избира тези планини заради плодородните почви, близостта с водни басейни и лесната връзка с Квебек. Самият отец още в онези далечни години съзирал огромния потенциал на района като атрактивна туристическа дестинация.

Той работел усърдно за разработването на Мон Тремблан в тази насока и най-вече за построяването на жп линията Монреал - Сен-Жером. Железницата е окончателно завършена през 1892 година, след което местността на Мон Тремблан прогресивно се разраства и увеличава броя на жителите си.

Ски курорта Мон Тремблан е един от най-предпочитаните от канадците. Тук възможностите за развлечения далеч не се изчерпват само с карането на ски. Изградени са голф игрища и са разработени ресурсите за отличен отдих през четирите сезона на годината.

Мон Тремблан

Тук посетителите могат да посетят открит спа център, да се пързалят с кучешка шейна, да упражняват конна езда, да се разхдят из Мон Тремблан със снегоходки и т.н. Голф игрището тук е от най-висок клас, като е атракция предимно през лятото. Ива възможности за каране на кану-каяк, рафтинг, пешеходен туризъм, риболов, планински велосипедизъм и т.н.

При Мон Тремблан е изграден и едноименния природен парк, който има за цел да защити дивните и богати на разнообразна флора и фауна райони, както и историческото наследство в района на Квебек. Около Мон Тремблан има възможности дори на карането на самлети, както и за рали състезания, като тукашните писти са били домакин дори на състезание от Формула 1.

От 2006 година Мон Тремблан има дори и футболен отбор. По планината се организират няколко часови или няколко дневни експедиции с предизвикателство към любителите на скалното катерене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати