Pochivka.com»Статии и Новини»Забележителности»Седемте Сестри в Англия

Седемте Сестри в Англия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Седемте Сестри

Седемте сестри (Seven Sisters) е името на уникални снежнобели варовикови образувания по южния бряг на Англия. На кратко Седемте сестри е скален природен феномен, представляващ сякаш отрязани отвесни скали по морския бряг. Мястото е толкова уникално, че на човек му се струва, че вижда огромна белоснежна завеса, която се стели над пясъците. Сочен за едно от природните чудеса на света, Седемте сестри се намира в графство Източен Съсекс, на брега на Ламанша (English Channel).

Седемте Сестри е част от едноименния държавен парк Seven Sisters, който от своя страна влиза в рамките на Национален парк Южен Даунс (South Downs). От 1-ви Април, 2011 година управлението на парка на Седемте сестри, разпростиращ се на 280 хектара от креда скали, ще се поеме от Общинския съвет на Източен Съсекс. В резултат на промяната вече няма да функционира къмпинга в района на природното чудо.

Седемте Сестри и цялата местност е място със съхранена непокътната природа още от праисторически времена. По полегатите хълмове са открити останки от неолитната и бронзова епоха. На много места има запазени пътища от римско време. До изваяните форми на Седемте сестри може да се стигне по път A259, който води между градовете Ийстбърн (Eastbourne) и Сийфорд (Seaford). Добре е на това красиво място да се дойде без кола, но ако идвате с кола, имайте предвид, че трябва да я оставите на паркинга. Таксата за него е 2, 50 паунда до 2 часа и 3.50 паунда за над 2 часа.

Комплексът на Седемте сестри е съставен от ерозирали под влиянието на природните сили варовикови скали. Причудливите форми, които са се образували по върховете и вдлъбнатините носят различни имена, като наименованията на върховете са: Флат Хил (Flat Hill), Бейлис Хил (Baily's Hill), Флагстаф Пойнт (Flagstaff Point), Брес Пойнт (Brass Point), Руф Броу (Rough Brow), Шорт Броу (Short Brow) и Хеван Броу (Haven Brow), Вент Хил Броу (Went Hill Brow) и др.

Скалните образувания Седемте Сестри в Англия

Районът на Седемте Сестри е популярно място за ред дейности на открито. Тук човек може да се разхожда, да си направи пикник, да плува, да кара кану-каяк или да обикаля из старините.

По време на романския период повечето от горите в района Даунс са заселени, като се оформят градове като Фристън (Friston), Exceat, Източен и Западен Дийн (East Dean, West Dean), предимно по вътрешно разположената долина. Седемте Сестри са и едно от най-добрите места, където могат да се намерят фосили на много морски обитатели, като морски таралежи, които и до днес обитават водиte. Седемте Сестри е бил и снимачна площадка на известни кино продукции, като например серия от поредицата за Робин Худ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати