Pochivka.com»Статии и Новини»Градове»Кейп Корал, Флорида

Кейп Корал, Флорида

Нина 2Нина 2
Новак
748
Кейп Корал, Флорида

Кейп Корал (Cape Coral) е град, разположен на територията на щата Флорида, САЩ. Град Кейп Корал е разположен в окръг Лий (Lee County). Населението на града е 154 305 човека.

Градът е основан през 1957 година. По това време Леонард и Джак Роузън (Leonard and Jack Rosen) купили двеста и седемдесет квадратни километра земя срещу сумата от шестотин седемдесет и осем хиляди долара. Още през същата година те започнали развиването на град от нов тип.

Били прокопани канали, били павирани улици, а за да рекламират новия град, пристигнали много известни личности. Първите четири къщи на територията на Кейп Корал били завършени през май 1958 година.

През шестдесетте години населението на града било почти три хиляди души. В града имало хиляда и триста сгради по това време. Били изградени яхт клуб, голф игрище, медицински и търговски центрове. Бил построен дългият хиляда метра мост Кейп Корал. Той пресичал река Калусаачи (Caloosahatchee).

През 1970 година Кейп Корал получил официално статут на град. В ранните години в Кейп Корал имало много пенсионери, които пристигали тук, за да изживеят щастливо старините си. През деветдесетте години, когато започнал бумът на строителството, тук се появили много млади семейства и много млади самотни служители.

Кейп Корал се свързва с Форт Майърс (Fort Myers) посредством два моста. В града има прекрасен пясъчен плаж, който привлича много туристи. Те идват тук, за да се припичат на слънце, да получат прекрасен тен и да се возят на яхта. В града идват и много любители на дивата природа, които искат да се порадват на флората и фауната в околностиите на града. Тук има най-много сови на територията на целия щат Флорида.

Много рибари пристигат, за да се насладят на риболов в река Калосаачи. Любителите на исторически ценности посещават историческия музей на града, а любителите на изкуствата – културният театрален парк, който предлага сто осемдесет и седем седящи места.

Около града има екологични резервати. В района могат да се видят много видове птици, костенурки, да се наблюдават отблизо делфини и различни видове рептилии. Лисици и пеперуди могат да се видят често. Екзотичните птици радват окото с пъстрите си пера. В района има много зелени игуани. В района има и едри варани, които се хранят с малки бозайници и риба.

В града може да се посети семейният парк Майк Грийнуел (Mike Greenwell), където има атракциони за всички членове на семейството, разделени не само по възраст, но и по екстремност. В парка има полета за пейнтбол и клетки за батиране.

Паркът Сън Сплеш (Sun Splash) предлага на посетителите различни по вид водни атракции и притежава една от най-големите колекции от водни пързалки в цяла Флорида.

Паркът Ротари (Rotary) се простира на площ от 97 акра и представлява природен резерват, където могат да се видят много интересни растителни и животински видове.

В града може да се посети историческият музей на Кейп Корал, където са представени интересни предмети и артефакти, които разкриват историята на града.

Една от атракциите на града е Детският научен център, където хлапетата могат да научат много интересни неща от различни области на науката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати