Форум Истанбул

20.02.2013

Форум Истанбул е най-големият МОЛ в Европа и се смята за една от забележителностите на града. Той е открит на 17 ноември 2009г. и се намира непосредствено до Централната автогара Есенлер, което го прави добра отправна точка, когато посещавате монополитния град.

Форум Истанбул обгръща 225 000 кв.м. площ, има 265 магазина, 25 ресторанта, 10 киносалона и 5000 паркоместа. Тук работят 7 000 души, а посещаемостта му е 60 000 души на ден.

Форум Истанбул

Рекордът по посещаемост на Форум Истанбули е поставен през 29 октомври, когато само за един единствен ден прага му прекрачват над 100 000 души. Построяването на най-големият МОЛ в Европа, изграден по време на глобалната икономическа криза, засегнала цял свят, възлиза на 750 000 000 евро.

Във Форум Истанбул се намират двата хипермаркета ИКЕА и Практикер, както и магазини на известните търговски марки Adidas, Intersport, LC Waikiki, Colin’s, Marks & Spencer, United Colors of Benetton, Tiffany, Konyali и мн. др.

Освен големите търговски марки за мъжка, дамска и детска конфекция, тук отварят врати и 19 отделни магазина за чанти и обувки.

Френският спортен гигант Decathlon, който разполага с офиси в Истанбул още от 2006 г. вече има магазин тук, предлагайки стоки от целия спортен свят.

В най-големият МОЛ в Европа се намира и третият по големина аквариум в света. Това е аквариумът Тюркуазо. Той е разположен на 8000 кв.м. площ, подслонява над 10 000 морски вида и предлага възможност за гмуркане с акули.

Входните билети са по 26 лири за възрастен и 19 лири за дете над 3 годиин. При влизането в аквариума гостите се снимат от професионални камери, като след обиколката те могат да закупят снимките си на цени от 10-20 лири в зависимост от размера на фотото.

Тук се намира и Музеят на ледените фигури, който е първият по рода си, намиращ се в държава, отличаваща се с изключително топъл климат. Стойността на проекта възлиза на 20 милиона долара. Тук ще Ви очакват разкази за легендарните викинги, образи на скандинавската природа и ледени къщурки. На входа на музея се връчва специална екипировка, тъй като температурата тук е поддържана на минус пет градуса.

Форум Истанбул се стреми да въведе и нов начин на обслужване, подобрявайки много детайлно клиентските си услуги и влагайки усилия всеки един посетител да изкара незабравим ден тук. На семействата с деца се предлагат 8 семейни стаи, в които родителите могат да затоплят шишето с млякото на бебето си или да му сменят пелените.

В седемте стаи, отредени за грижа за бебета има и устройства, от които можете да си закупите пелени. Те са с работно време от 9-22 ч. В помощ на хората с увреждания и на бременни жени е отворена специална телефонна линия. Друга услуга, което предлага Форум Истанбул, е специалната Форум Бонус Кард, направена със съдействието на банка Garanti, която е първата кредитна карта, специфична за магазините на МОЛ-а.

Интересно е да се спомене, че преди откриването на Форум Истанбул, рекордът за най-голям МОЛ пак се държеше от МОЛ в града - Джевахир МОЛ.

Форум Истанбул отваря врати за нов начин на живот в Истанбул, впечатлявайки своите гости освен с безбройните си магазини и атракции и с архитектура, и невероятни произведения на изкуството.

3.5
Общо гласували: 11
5 3
4 3
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати