Pochivka.com»Статии и Новини»Забележителности»Трансканадската магистрала

Трансканадската магистрала

Трансканадската магистрала

Най-добрият начина за разглеждане на огромната територия на Канада безспорно е ако поемете по Трансканадската магистрала, сред безкрайните планински пейзажи, езера и панорами на ледниците. Тя свързва Западният бряг с Източния и е дълга 7821 км., започвайки от Виктория и завършвайки в Сейнт Джон.

По нея още се работи, като целта е тя да образува плетеница от пътища с обща дължина от 18 079 км., които да минават и от Калгари в Албърта до Северния ледовит океан. Магистралата има огромно значение не само за икономиката на Канада, тъй като по нея се превозват най-различни стоки и товари, но и за развитието на туризма в страната. Много ентусиасти, които искат да се запозначт с приказната природа на тази държава се отправят по нея на далечен път, търсейки авантюри и приключения.

Това, което е характерно за Трансканадската магистрала, е, че на нея ще имате възможност наистина да се запознаете с природата на Канада. Ще минете през вековни тропически гори, сред които ще срещнете цуга, туя и ситков смърч- дървета, които често достигат височина от 100 м. За местните жители особено необходима е туята, която използват за най-различни неща. Тя е подходяща както за изработването на лодки, така и за мебелната промишленост. Ликото на вътрешната кора на туята пък може да се използва за изплитането на дебели въжета, използвани за направата на кошници и за изработването на тънки нишки, използвани в текстилната промишленост.

Огромно е разнообразието и на животните, които можете да зърнете. Въпреки шума на преминаващите автомобили, ще имате възможност да видите мечки гризли и черни мечки, американски лосове, пуми, елени и всякакви други диви зверове. А ако направите отклонение към някой от по-отдалечените пътища сред дивата природа на остров Ванкувър, може да срещнете дори и мармот. Ако това се случи трябва наистина да се чувствате като щастливец, тъй като от ванкувърския островен мармот са останали само около 200 животинки.

Вариантите да планирате маршрута си са безброй. Целта на самата магистрала е да обхване цялата многолика Канада и да предложи на нейните посетители разнобразни възможности за отдих и туризъм. Дори и сега Транс канадската магистрала е сред най-дългите национални магистрали в света, но след завършването ѝ, първото ѝ място е в кърпа вързано.

Трансканадска магистрала

Всеки участък от Трансканадска магистрала има своето очарование, но за особено живописен се счита Природният маршрут Гайсбъро в Нова Шотландия. Минавайки по него ще станете свидетел на многобройни величествени водопади, окачени мостове и забележителни гледки към Атлантическия океан.

Можете да направите пътешествието си и по изградения вече 270-километров участък на остров Едуард. Той се слави като една от най-красивите провинции на Канада, в която има създадени 16 провинциални парка и един национален парк – Гринуич.

Независимо коя отсечка от Трансканадската магистрала сте решили да използвате, можете да направите Вашия преход през цялата година, в зависимост от това дали сте решили просто да направите пътешествието си само с кола, да се отклоните и да покарате покрай крайбрежието с велосипед, да се спуснете с каяк по река Атабаска или да предприемете някой от туристическите маршрути с раница на гръб. Това ѝ е хубавото на магистралата - че може да се използва за най-разнообразни дейности.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати