Pochivka.com»Статии и Новини»Курорти»Бара Гранде, Бразилия

Бара Гранде, Бразилия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Barra Grande

Североизточното крайбрежие на Бразилия може да плени всеки лазурните си плажове, девствени тропически гори, водопади и бели пясъци. Точно в тази част на южноамриканската държава се намира селището Бара Гранде (Barra Grande).

От това красиво място е разположено на южното крайбрежие на Байа, от което е част полуостров Марау. До Бара Гранде, което е главното населено място край залива Камаму може да се стигне със самолет. Най-близкото международно летище е в градчето Салвадор, а за вътрешни полети по-удобна е аерограта „Илеус”.

Много от посеителите на Бара Гранде идват тук, за да избягат от типичната градска и забързана атмосфера.

Тук спокойствието на туристите е гарантирано. Селището притежава всички характеристики на едно рибарско градче с недокосната от човешка дейност природа и тиха, спокойна атмосфера. По улиците на бразилското градче няма дори асфалт, а съответно липсват и каквито и да било автомобили.

В архитектурно отношение Бара Гранде също не може да предложи исторически забележителности, но за сметка на това компенсира с прекрасни градини. Тези природни кътчета изобилстват от красиви цветове, обагрени в оранжево червени, пурпурни или жълти краски.

Главният плаж на Бара Гранде е Мангуейрас. Панорамата тук събира двете най-важни съставни части на един истински тропически рай – фини бели пясъци и спокойно бистро море. Туристите в градчето могат да се отдадат на подводно гмуркане сред тропическите риби, а за любителите на ветроходството също има условия. В многобройните ресторантчета може да сте сигурни, че ще опитате невероятни местни специалитети, като продуктите за повечето от тях се произвеждат в самия район на залива.

Един отличен вариант за разходка привечер са горичките от кокосови и мангови дървета, след което можете да се излегнете върху т.нар. постелка от кайпириня на плажа и да наблюдавате красивия залез.

Близо до Бара Гранде е разположена местността Понта до Мута, която е най-северната част на полуострова. На местния плаж – Трес Кокейрос може да се види фар, който е част от старинно португалско укрепление. Освен това в наблизо има галерия от красиви скални форми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати