Pochivka.com»Статии и Новини»Курорти»Лос Кабос в Мексико

Лос Кабос в Мексико

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Los Cabos

Лос Кабос (Los Cabos) най-общо се нарича местността, обхващаща двата града Сан Хосе дел Кабо и Кабо Сан Лукас. Тази красива местност е разположена на крайната точка на полуостров Баха, южно от Ла Пас и в югозападна посока от Тихуана в Мексико.

Лос Кабос е прекрасен курортен комплекс, който предлага всевъзможни удоволствия и развлечения за всеки вкус. Тук можете да играете голф, да с еизлегнете н плажа, да ловите риба и да упражнявате всевъзможни водни спортове.

Местният бряг е и известен център на спортините регати. Освен това двете градчета, които са на разстояние 30 км едно от друго предлагат и доста възможности за незабравим нощен живот. Тук подводното гмуркане е изключително популярно, защото районът предлага под вода да се наблюдават уникалните пясъчни водопади.

Сан Хосе дел Кабо се нарича още Старият град и е разположен по-близо до местното летище. Кабо Сан Лукас или главният град се намира на около 20-тина километра от аерогарата.

От януари до март задължително трябва да се видят прииждащите към брега на Лос Кабос китове. За да изживеете това невероятно приключение сред тези гигантски морски животни може да наемете лодки, които да ви изведат по-навътре в морето.

Сред забележителностите, които можете да посетите в Лос Кабос са Църквата Сан Лукас, която въпреки, че е на около 300 г. се намира в отлично състояние. Ако се разходите сред карасивите градини на Културния център тук и се качите на високата кула ще можете да се насладите на гледката на цялата местност.

Лос Кабос

Между Сан Хосе дел Кабо и Кабо Сан Лукас са разположени повече от 20 плажа. Сред тях е и заливът Санта Мария, който е защитен от ветровете, а непосредствено до него е и морският природен резерват Плайа Чилено. Доста интересно за много туристи е да гледата как морските костенурки снасят яйцата си на плажаната ивица.

Самите градове са издържани в колониален архитектурен стил и освен всички изброени възможности за забавление предлагат и истинско спокойствие. Местните жители са винаги усмихнати и гостоприемни, а мнгобройните кафенета и ресторантчета по уличките на града му придават особена атмосфера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати