Сан Диего

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Сан Диего

Сан Диего e разположен в южната част на калифорнийското крайбрежие на Тихия океан. Градът се намира край силно врязъл се в сушата залив непосредствено до мексиканската граница и Тихуана. Това е второто по големина населено място в щата Калифорния и въпреки, че е сравнително голям град, той някак се отличава от забързаните, шумни конгломерации.

Сан Диего е известен с перфектния си климат и дългите си екзотични плажове. Много от посетителите на града, както и от жителите му карат сърф, защото вълнението на океана тук е много подходящо за този вид спорт. Други от туристите тук предпочитат да покарат ролери или кънки по крайбрежните алеи или просто да се разхождат по плажовете.

Сан Диего

Централната алея край плажа е „Мишън Бийч” и по нея винаги е оживено. Има туристически влакчета, магазини за сърф принадлежности, безброй ресторанти и кафенета. Тук може да си вземете под наемролери, кънки или велосипед и да се слеете със стотиците хора, преминаващи по алеята.

Може би една от най-големите атракции на града е популярната зоологическа градина, която е разположена в парка „Балбоа”. Над 4000-те животински вида, коит омогата да се видят тук, пряват това място ядна от най-известните и посещавани зоологически градини в цял свят. Доста интересна е и специалната атракция „Морски свят”, където се предлагат шоу програми с тюлени и делфини и където може да се види представител на китовете Шаму.

Сан Диего

Особено атрактивен за туристите в Сан Диего е Пасифик Бийч, който е известен като едно от най-големите и предпочитани места за нощен живот. По главната улица тук „Гарнет” са наредени десетки кафенета, барове и хотели. Оттук лесно може да се стигне до историчският квартал „Гасламп”, където повечето сгради са издържани в красивия викториански стил.

Климатът в Сан Диего е винаги благоприятен, като слънцето не спира д аблести почти през цялата година, което е още една причина много туристи да идват на почивка тук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати