Pochivka.com»Статии и Новини»Паркове»Архипелагът Анг Тонг

Архипелагът Анг Тонг

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Архипелагът Анг Тонг

Архипелагът Анг Тонг (Ang Thong National Park) е едно от най-големите природни съкровища на Тайланд. В състава му влизат близо 60 големи и по-малки острова, като някои от тях се смятат за едни от най-красивите на нашата планета. Използвани в миналото за учебни занимания на тайландския военноморски флот, днес островите, които съставляват архипелага Анг Тонг образуват територия нанационален морски парк. Разположението му е на около 30 км в северозападна посока от град Ко Самуй (Ko Samui).

Самото име на архипелага Анг Тонг буквално се превежда като „златна чаша”. Островната група е разположена на площ от 250 кв. км. като всичките й съставни единици се различават коренно едн а от друга. Красотата на всеки остров е уникална, а повечето от тях са кръстени с име, отговарящи на външния им вид. Така например има остров, който се казва „Спящата крава” или остров „Трите стълба например”. Около 50 кв. км заемат варовиковите карстови острови, които се отличават със стръмни скали и причудливи скални образувания, снежни пясъчни плажове и романтични малки лагуни.

Красотата на Анг Тонг трудно може да бъде внушена само с думи. Може би най-атрактивните острови тук са Ко Самуй, Ко Па-Нганг, както и Ко Тао. Аквамаринените води, които постепенно и бавно нахлуват по белия пясък са притегателно място за хиляди туристи годишно, но въпреки това тук не се наблюдава големи туристически маси, което прави мястото доста спокойно. Друга причина архипелагът да бъде любимо място за почивка са отличните водни условия за гмуркане сред невероятно красиви коралови рифове.

Туристите тук могат да отседнат в бунгало в Ко Вуа Та Лап. От там се предлагат също обиколки с лодки или каяк на крайбрежните места. Много от посетителите тук си наемат лодка и тръгват да търсят красиви морски кътчета за гмуркане. Някои от близо 60-те острова са изцяло необитаеми и са предизвикателство за любителите на екстремните усещания.

На други пък има прокарани туристически пътеки, които водят през гъсти гори към по-високите островни части. Доста атрактивно в Анг Тонг е соленото езеро на остров Ко Мае Кох, което е заобиколено от доста стръмни скали. Преходът до него е доста сложен с продължителни изкачвания, но стигнете ли до него веднъж, ще разберете, че целта оправдава средствата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Митко
Митко
07.01.2014 11:38
Едно незабравимо пътуване до Анг Тон Марин Парк. Като да отскочиш до Рая.
0
0