Pochivka.com»Статии и Новини»Реки»Река Чао Прая, Банкок

Река Чао Прая, Банкок

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Река Чао Прая, Банкок

Река Чао Прая (Chao Phraya River) тече по цялото протежение на Банкок. Този близо шест милионен град, който е столица на Тайланд, едва ли щеше да е толкова магнетично и екзотично място, ако не беше харизмата, която има самата река. Над 372 км е дължината на Чао Прая, като потоците й преминават в посока от север при централните равнини на Банкок на юг към Тайландския залив.

Освен Банкок още около 10 големи града са разположени по цялото течение на реката, като всички са от стратегическо значение за страната, най-вече заради водния транспорт и връзки помежду им. Самата тайландска столица е една от най-посещаваните световни дестинации, а най-добрият начин да се разгледа т.нар. град на ангелите е именно чрез разходка по реката. Повечето от туристите тук се качват на ферибот, който плава по покрай същината на стария град по източния бряг. Корабът преминава през голяма част от каналите на Чао Прая, които се наричат от местните клонги. Ако желаете може да си наемете екскурзовод, който да ви обясни подробно интересните места, през които пътувате тук. Има и вариант да вземето под наем самостоятелна частна лодка.

Най-атрактивните за туристите тук забележителности са Големият дворец, военноморското пристанище, множеството местни храмове. Задължително трябва да посетите известните плаващи пазари, откъдето може да си купите сувенири, предмети на изкуството, както и различни местни деликатеси. Не пропускайте да огледате и старите къщи, които са изградени върху дървени стълбове във водата. Доста интересна за посещение е и къщата на Джим Томпсън. Той е най-важният американец в историята на съвременен Тайланд. Преди да изчезне безследно през 1967 г. в джунглите на Малайзия, той възкресява местното производство на коприна.

Плавайки по Чао Прая трябва да спрете и на остров Ко Крет, където освен няколкото интересни храма може да посетите и малкото селце, което е специализирано в производството на грънци и керамични изделия.

Освен дневна разходка по течението на реката в Банкок се предлагат и нощни пътувания с круиз, където се предлага и вечеря на тиха приятна музика. Докато се забавлявате с приятели около вас ще изплува панорамата на нощния Банкок и хилядите му красиви светлини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати