Замъкът Хърст

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Hearst

Замъкът Хърст (Hearst Castle) е едно от местата, където е сниман култовият филм на режисьора Франсис Форд Копола – „Кръстникът”. Относно имението Хърст съществуват противоречиви мнения – някои са възхитени от този замък „от ново поколение”, други пък смятат, че суперлативите за Хърст са пресилени и като цяло замъкът е прехвален. Сигурно е обаче, че ако Хърст не е толкова невероятен, то поне на 100% е доста интересен.

Замъкът Хърст е разположен на централното крайбрежие в американския щат Калифорния. Този разкошен имот е включен в националния регистър с исторически забележителности на САЩ. Той е построен през 1926 г. по поръчка на медийния магнат Уилям Рандолф Хърст. Проектът е възложен на дизайнерката Джулия Морган, която има някои доста интересни решения за интериора на замъка. Във вътрешността му има доста италиански и испански антики.

Хърст е завършен през 1947 г., а десет години по-късно Корпорацията на медийния бос дарява имота на щата Калифорния. От този момент нататък замъкът Хърст е отворен за обществени посещения, като гостите могат да се насладят на невероятни колекции от произведения на изкуството и красивите градини към имението. Въпреки, че замъкът Хърст е разположен с далеч от някои голям градски център, ежегодишно тук пристигат приблизително един милион посетители.

Градините около двореца са наистина впечатляващи. Може да видите т.нар. Басейн на Нептун. Той има доста интересна история, като е преустройван и променян на цели три пъти, докато задоволи претенциите на собственика си. Главният акцент в басейна на Нептун е фасадата на древен римски храм, който Уилям Хърст е закупил и транспортирал до Калифорния. Във вътрешността на замъка Хърст особено впечатляваща е трапезарията, чиято височина достига тази на пететажен блок. В нея е разположена гигантска маса, а по стените й може да видите четири от шестте най-големите в света гоблена.

Hearst Castle

Общо 165 на брой стаи има в замъка Хърст. Целият комплекс заедно с градините, терасите, басейните и алеите заемат близо 514 хил. кв. м площ. Посещението в замъка става с автобус. До определен етап от пътя може да стигнете с кола, след която от специално изградения паркинг продължавате с безплатен автобус, който ви извозва по спираловидния път до самия замък. От информационния център на всяка минута-две тръгва автобус, пълен с туристи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати