Pochivka.com»Статии и Новини»Замъци»Бъкингамският дворец

Бъкингамският дворец

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Buckingham Palace

Бъкингамският дворец (Buckingham Palace) е безспорният символ на монархическата власт в Обединеното кралство. Това е първият дом на английското кралско семейство и до ден днешен е официалната лондонска резиденция на Британските крале. Наричан още „работния” замък Бъкингамския дворец се използва предимно за приемане на държавни глави, за официални приеми и други важни поводи, обвързани с кралицата на Англия и нейното семейство. Бъкингамският дворец се отличава със своята импозантна архитектура в най-представителната част на Лондон – Уестминстър, където са едни от най-големите забележителности на английската столица, като сградата на парламента, Биг Бен, Уестминстърското абатство.

Бъкингамският дворец е построен преди около 300 години. В самото начало е бил известен като Бъкингамската Къща. За основа Бъкингамският дворец има по-стара градска сграда. Сградата, построена за херцога на Бъкингам през 1703 година. В Бъкингам се посрещат и високопоставени гости, които идват на официални посещения във Великобритания. Едва ли има достатъчно думи, за да се опише богатият и щедър интериор на Бъкингамския дворец. Всички произведения на изкуството различни шедьоври, които могат да се видят из залите и стаите на Бъкингам са от личната колекция на британската кралска фамилия.

Цели 9000 картини включва тази колекция. Сред тях са различни миниатюри, акварели, графики и т.н. Освен шедьоври на изобразителното изкуство, сред които и такива на Рубенс, Рембранд, Пусен, Каналето, Вермеер, в Бъкингамския дворец има и различни автентични мебели, рядък порцелан, красиви скулптури, стъклопис и хиляди томовекниги. Разбира се не липсват и скъпоценностите от сребро, злато и най-различни бижута.

Обикновено Кралица Елизапет ll отсъства от Бъкингамския дворец през началото на пролетта, август, септември и по Коледа. По това време невероятният замък е отворен за туристически посещения и всички желаещи могат да разгледат част от 600-те стаи, официалните апартаменти, тронната зала и Картинната галерия. Целият първи етаж се разпростира на 77000 кв.м площ, като централно място е отделено на музикалната стая. Балната зала на Бъкингамския дворец е построена в периода между 1853-1855 г. по нареждане на Кралица Виктория. За онези времена тази зала няма равна по размери, като е дълга 41 метра, широка е 20, а височината й е 15 метра. И днес Балната зала е най-голямото помещение в Бъкингамския дворец .

В задната част на Бъкингамския дворец е разположен невероятно красив парк. Градината на двореца с нейните прекрасни жълти пролетни нарциси се разпростира върху 16 декара. Заедно с частта, в която е разположено езерото, паркът на Бъкингамския дворец се превръща в най-голямата частна градина в Лондон.

Бъкингамски Дворец

Наскоро беше открита практиката туристите да имат възможност да посетят Бъкингамския дворец през нощта.

Тези нощни разходки за туристи траят около два часа, а по време на обиколките посетителите имат възможност дори да опитат от любимото шампанско на Кралицата. Тази „интимна” нощна обиколка на Бъкингамския дворец , която обаче не включва оглед на спалните и тоалетните на кралската фамилия, струва на желаещите близо 65 британски лири.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати