СПА по колумбийски: Кална баня в кратера на изгаснал вулкан

09.04.2015

В северната част на Колумбия се издига кратерът на изгасналия преди хилядолетия вулкан El Totumo Mud Volcano (Калния вулкан Тотумо). Конусът му представлява нещо като черен хълм с височина 15 метра.

До ръба на кратера се стига по дървена стълба. Но най-голямата изненада са туристите е това, което се крие вътре в кратера. Той е пълен с гъста кал, която има доста кремообразна консистенция.

Кални бани

Местните жители смятат, че тя притежава ценни лечебни свойства и окуражават туристите да се потопят в нея. Разбира се, че кратерът е доста дълбок, но благодарение на плътността на лечебната кал хората не потъват, а се задържат на повърхността.

И докато гостите се плацикат блажено в калта, местните жители са открили чудесна пазарна ниша за допълване на семейния доход. Те пазят вещите на туристите, масажират ги, снимат и др.

СПА-процедурите по колумбийски продължават с кратка разходка до близкото езеро, където представителките на нежния пол биват събличани и заливани с кофи ледена вода, за са бъде отмита от тях калта. Господата са оставяни да се справят с калта сами.

Вулканът с лечебна кал е една от големите забележителности в този регион на Колумбия. Местните хора разказват легендата, че в миналото El Totumo е бълвт адски огън, лава и пепел, дело на дявола. Тогава местен свещеник поръсил вулкана със светена вода, образувала се кал и в нея се удавил Дяволът.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати