Биг Бен няма да отмерва времето няколко месеца

27.04.2016

Биг Бен ще спре и няма да отмерва времето в продължение на няколко месеца. Една от емблематичните сгради в Лондон ще бъде затворена за ремонт. Очакванията са цената на ремонта на емблематичната часовникова кула да достигнат 29 милиона паунда.

Реставрацията на Биг Бен, която е сред най-големите световни забележителности, включва ремонт не само на часовниковия механизъм, но също на стрелките, различни пукнатини по кулата, структурни дефекти и корозията по покрива на часовниковата кула.

Биг Бен

Едно от нововъведенията, което ще бъде изградено по време на ремонта, е асансьор за улеснение на туристите, които се затрудняват с изкачването на стълбите. Осветяването на часовника също ще бъде заменено със съвременно LED осветление, което е енергийно ефективно.

И докато механизмът на часовника е спрян, за да се извърши съществената поддръжка, лондончани няма да чуват така характерното тиктакане, с което са свикнали.

Според Стив Джагс, който заема поста Пазител на часовника Биг Бен, ще трябва да се отдели доста време, за да бъде тиктакането възстановено във вида, в който е било.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати