Северен Лас Вегас

04.10.2011
Северен Лас Вегас

Северен Лас Вегас е град, разположен на територията на окръг Кларк (Clark County), щата Невада. Градът е бил инкорпориран през 1946 година. Северен Лас Вегас е разположен в пустинята Мохаве (Mojave Desert).

Северен Лас Вегас се намира на север от самия Лас Вегас.

Град Северен Лас Вегас е с население от над двеста двадесет и четири хиляди души. Той се разпростира на площ от над двеста квадратни километра. На територията на града има единадесет процента от семействата, които живеят под прага на бедността, като от тези семейства деветнадесет процента се падат на жителите под осемнадесет години.

Северен Лас Вегас е обявен за най-бързо растящия град на територията на Съединените Щати. Управата на града не винаги успява да се справи с бюджета, определен за годината. За периода от 2010-2011 година градът приключил с над осем милиона долара дефицит и така стартирал новата фискална година.

Данъчната служба на щата не можела да вкара местното правителство в схема на приходи от 2005 година, когато насочения към селско стопанство окръг Уайт Пайн (White Pine County) стигнал почти до ръба на банкрута.

Северен Лас Вегас успял да сключи споразумение с пожарникарите за намаляване на плащанията, което намалило бюджетния дефицит с над шест милиона долара. Градският съвет трябвало да вземе решения за намаляване на много разходи с цел намаляване на бюджетни дефицит.

На територията на град Северен Лас Вегас се намира мястото, където осъдените на смърт в щата Невада жени очакват екзекуцията си. Щатът е поел контролът върху сградата, в която осъдените очакват присъдата им да бъде изпълнена.

Сградата е построена през 1997 година и в нея са инвестирани над двадесет милиона долара. Това е първата и единствена на територията на щата Невада сграда, която на практика е самостоятелно управляем затвор, който е движен от частна фирма. Сградата се простира на над тринадесет хиляди квадратни метра и може да побере петстотин осъдени.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати