Лавал

19.08.2013
Град Лавал

Канадският град Лавал (Laval) е третият по големина град в Квебек и често е наричан Предградието на Монреал. В него живеят малко над 400 000 души от различни националности, като по-голямата част от тях са френско говорещи.

Освен че е обект на туристически интерес, градът е известен като цел за много имигранти, които са привлечени от добрите му условия на живот и работа. Тук идват много хора от Карибите, от Европа, Средния Изток и Северна Африка. Цялото това мултинационално население придава един многолик вид на Лавал, в който са преплетени различни традиции, обичаи и маниери.

Градът е разположен на северния бряг на река Сен Лоран, което предопределя красивите гледки, които предлага на посетителите си. Чистите води на реката, над които се виждат тучните поляни и заобикалящите ги гори са истинска наслада за окото. Канада е известна по цял свят с красивите вековни гори, които заемат голяма част от територията й и Лавал е типичен пример за това.

По крайбрежието на Лавал се е оформил почти цял квартал, в който са разположени офисите на фармацевтичните компании, сред които може би най-известна е ГлаксоСмитКлайн. Той предлага добри възможности за започване на бизнес, а заради близостта му до Монреал много компании го предпочитат за отваряне на офисите си.

Лавал поразява със своята чистота и подреденост. Тук всичко изглежда, сякаш преди малко е лъснато. Красивите сгради са подредени в строг ред, всичко си е на мястото. като изключим централните улици, навсякъде другаде в града е тихо и спокойно и можете съвсем спокойно да просто да се пошляете из улиците и да се наслаждавате на атмосферата и чара на града.

университет Квебек

За туристите предлага множество забавления и атракции. Има няколко по-интересни църкви, които можете да посетите, както и няколко музея. Най-забележителен е центърът Космодом, в който се намира Музеят на космоса. Той е единствен по рода си в Канада и пети в целия свят. Открит е през 1992 г. и в него можете да разберете почти всичко, което е свързано с космоса, а в шестте симулатора можете дори да изпитате и какво е усещането да сте там.

Градът е добро място и за любителите на шопинга. Най-луксозните магазини обикновено се намират около главните площади в центъра на града, а ако искате нещо по-непретенциозно посетете някоя от търговските улици в периферията на града или в търговските центрове в центъра, които предлагат всякакви варианти.

Особено атрактивен е града за любителите на риболова, защото риба освен в Сен Лоран има и в граничещите северно и южно с града реки, които даже са по-приятни за риболов, тъй като се намират на по-тихи места.

Лавал е и чудесно място, ако искате да посетите Монреал. Тук цените са доста по-евтини, но има и достатъчно луксозни хотели ако сте по-претенциозни. Можете да стигнете до Монреал по някоя от редовните автобусни линии, тъй като той се намира много близо до Лавал. Има много хора, които работят в престижни фирми в Монреал и всеки ден пътуват до работата си, а после се връщат в домовете си в Лавал.

Най-добрите месеци за посещаване на града безспорно са летните. Ако планирате по-отрано пътуването си може да проверите на кои дати се провежда ежегодният фестивал на хористите, който е един от най-големите в света. Тук редовно се събират около 12 000 хориста и над 500 000 души публика.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати