Космически център Хюстън

11.10.2011
Космически Център Хюстън, Тексас

Космическият център Хюстън (Space Center Houston) е известен на много хора най-вече от филмите, където се чува: „Хюстън, имаме проблем! ”

Космическият център Хюстън е официален център за посетители в космическия център на НАСА Джонсън (NASA's Johnson Space Center) и е единственото място в света, където гостите могат да се насладят на космическо пътешествие, като последват приключенията на хората в Космоса.

Космическият център Хюстън предлага голямо разнообразиеот постоянни изложби, атракции и театри. Затова привлича всяка година милиони посетители от цял свят.

Има и временни изложби, които отразяват пътуването на определени астронавти, а освен това посетителите могат да се порадват и на специални събития.

Сред постоянните изложби е изложбата Blast Off. Тя е невероятно мултимедийно сензорно преживяване. Посетителите чуват драматични звуци и гледат как излита космическа совалка към Космоса.

Друга известна постоянна изложба е „Да живееш в Космоса” („Living in Space”). Тя представлява изложба от нов тип, на която посетителите могат да изпитат уменията си да приземят космическа совалка или да извършат нещо друго толкова невероятно благодарение на интерактивни симулатори.

Посетителите могат да се опознаят с подробности от бита на астронавтите по време на космическите им одисеи. Всеки посетител на центъра може да види как в условията на безтегловност астронавтите се къпят, спят и приготвят храната си.

Галерията на астронавтите (The Astronaut Gallery) предлага на посетителите да разберат подробности от първия американски полет до Космоса и да разгледат стена с портретите на всички американски астронавти, излитали в Космоса.

Гостите на Космическия център Хюстън могат да видят на практикакак се осъществява връзката между Земята и астронавтите, които са в Космоса.

Матрицата на марсианците (The Martian Matrix) е едно от любимите детски забавления в Космическия център Хюстън. Това е детски кът за игра, посветен на Космоса. Тук всяко дете може да се почувства като истински астронавт, решен да открие нови планети и цивилизации.

Интерактивните възможности за игра предоставят на децата невероятната тръпка да построят ракета, да участват в изстрелването на совалка и да скочат върху Луната.

Галерията на космическите кораби (Starship Gallery) предлага интересни факти за изследването на Космоса. Галерията съдържа ценни артефакти и оборудване.

Посетителите могат да погледнат Луната през телескоп, да гледат снимки от Космоса. Космическият център Хюстън е изследване на историята на Космоса.

Тук ще намерите отговорите на всички въпроси за Космоса. Уникалната атракция на центъра е трамвай, който ви разхожда сред интересните места.

Можете да видите камъни, донесени от Луната, костюми на астронавти, капсули от ракета, с които са се приземили астронавтите след космически полет.

Космическият център има интересна история. Всичко интересно за космоса трябвало да бъде показано на широката общественост, но нямало подходящо място.

Тогава НАСА и космическият център създали фондацията Manned Space Flight Education Foundation. Това е организация с нестопанска цел. За изграждането на атракциите били извикани експерти от Дисни (Disney), които помогнали този център да стане наистина уникален.

Центърът разполага с антигравитационна стая, където можете да бъдете поставени в условия на безтегловност и да разберете как се чувстват астронавтите.

Всеки човек, независимо от пола и възрастта си, поне като дете е искал да стане астронавт и да изследва неоткрити досега планети. Космическият център Хюстън дава възможност на посетителите да разберат какво всъщност представлява да бъдеш астронавт.

4
Общо 4 гласували
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати