Острови

Острови

Онлайн пътеводител на най-популярните острови по света. Тропически и екзотични острови , топ дестинации. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите острови по света. Острови , екзотични плажове и красиви места.
Малдивските островиМалдивските острови
27 Септ.
Rosi Trifonova
Остров КюрасаоОстров Кюрасао
26 Септ.
Rosi Trifonova
Островът Дивата гъскаОстровът Дивата гъска
30 Април
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Остров СкайОстров Скай
08 Януари
Остров Скай е едно от задължителните места в Шотландия, които трябва да се посетят. Най-високата точка на Скай стои над тях и е известна като Кнок Армадейл.
АстипалеаАстипалеа
31 Дек.
Астипалеа е планински остров с разчленена брегова ивица, с множество интересни заливи. Красивият гръцки курорт Астипалеа (Astypalaia) е най-западният остров на Додеканезите
ГотландГотланд
26 Септ.
Готланд е най-големият балтийски остров, на който е разположен първият в Европа природен резерват. Готланд е разположен на равни разстояния от Стокхол, Рига и Хелзинки и Копенхаген.
Остров БалиОстров Бали
17 Юни
Остров Бали (Bali) се намира в сърцето на Индонезийския архипелаг. Бали заедно с остров Ява (Java), разположен на запад и Ломбок. Бали е част от Република Индонезия, като стои южно от Екватора.
Великденският остров (Easter Island)Великденският остров (Easter Island)
14 Май
Великденският остров е едно от най-уединените места на планетата. Рапа Нуи е обявен за Национален парк и е част от световно наследство на ЮНЕСКО.
Остров ТиоманОстров Тиоман
20 Април
Остров Тиоман бе обявен за един от най-красивите екзотични острови в света. Историческите сведения за остров Тиоман датират от дневниците на арабски търговци още от 12 в. Намира се в Малайзия.
Остров КатОстров Кат
08 Април
Остров Кат (Cat Island) е част от Бахамските острови и е шестият по големина сред всички останали части на островната група. Екзотични острови и плажове на Бахамите.
Кекова - островКекова - остров
30 Март
Кекова (Kekova Island) е прелестен малък остров, който се намира в област Анталия в Турция. На северният бряг на остров Кекова някога е бил разположен древният град Аполония.
СокотраСокотра
30 Март
Сокотра (Socotra Island) е част от едноименната островна група, която се намира в Индийския океан. Сокотра е и най-големият от общо четирите острова, които понастоящем са част от Йемен.
Остров КаприОстров Капри
30 Март
1
Капри (Capri) е чудно красив остров, който е една от най-популярните и обикнати туристически дестинации в Италия. Само 5 км делят Капри от континенталната част на залива на Неапол.
Остров Саба (Saba Islands)Остров Саба (Saba Islands)
26 Февр.
Остров Саба е разположен в Карибско море, част е от Холандия. Саба е част от островната група на Малки Антили, които са съставна група от Западните Индии. Известен е с многото си подводни рифове.
Остров Джерба (Djerba)Остров Джерба (Djerba)
26 Февр.
Остров Джерба заема площ от 514km и е най-големият остров покрай бреговете на Северна Африка. Джерба е разположен в залива Габес край Тунис. Главния град на Джерба се нарича Хум Сук.
Остров Горея (Goree Island)Остров Горея (Goree Island)
26 Февр.
Край бреговете на Сенегал и на три километра от столицата Дакар е разположен остров Горея, който е един от 19-те общини на столицата.
Порт Антонио (Port Antonio)Порт Антонио (Port Antonio)
23 Януари
Разположен на североизточния бряг на Ямайка Порт Антонио е център на енорията на Портланд, а от град Кингстън го делят само 100 км. Информация за Порт Антонио.
Остров Палаван (Palawan Island)Остров Палаван (Palawan Island)
22 Януари
Остров Палаван (Palawan Island) е известен с това, че притежава една от най-красивите брегови ивици. Остров Палаван се намира в северната част на Филипините и има красиви екзотични плажове.
Рангироа (Rangiroa)Рангироа (Rangiroa)
20 Януари
Рангироа е коралов рай и едно от най-добрите места за гмуркане на цялата планета. Рангироа е част от архипелага Туамоту, разположен във Френска Полинезия. Намира се на 200 км от Таити и Бора Бора.
Остров Барбуда (Barbuda Island)Остров Барбуда (Barbuda Island)
08 Януари
Барбуда е част от островна държава, в която влизат Антигуа и Родонда. Столицата на Барбуда е Сейнт Джонс. Подветрените острови са всъщност северната част от архипелага Малките Антили.