Острови

Острови

Онлайн пътеводител на най-популярните острови по света. Тропически и екзотични острови , топ дестинации. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите острови по света. Острови , екзотични плажове и красиви места.
Остров Кауай (Kauai)Остров Кауай (Kauai)
03 Януари
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сими, Гърция (Symi)Сими, Гърция (Symi)
23 Дек.
Мнозина са на мнение, че Сими е може би най-красивото пристанище на територията на Гърция. Сими се намира на 41 км от Родос. През 1373 г. Рицарите на Св. Джон завземат Сими.
Старецът от Хой (Old man of Hoy)Старецът от Хой (Old man of Hoy)
19 Дек.
Старец от Хой представлява значителна скала, която се извисява самостоятелно. Живописният остров Хой се нарежда на второ място по големина сред останалите от Шотландия.
Патмос, Гърция (Patmos)Патмос, Гърция (Patmos)
19 Дек.
Патмос е малък гръцки остров в Егейско море. Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Най-красивите острови в Гърция.
Остров Хвар, ХърватскаОстров Хвар, Хърватска
13 Дек.
Остров Хвар (Hvar Island) е олицетворение на адратически рай в Хърватска. Хвар се намира между градовете Сплит и Дубровник.
Остров Коркула (Korcula Island)Остров Коркула (Korcula Island)
13 Дек.
В крайбрежието на Дубровник е разположен един бисер на адриатическите курорти – остров Коркула. Остров Коркула е и родното място на Марко Поло.
Остров Анегада (Anegada)Остров Анегада (Anegada)
07 Дек.
Анегада e е същински райски кът. Този остров е най-северният от екзотичните Британски Вирджински острови, които са една малка група от целия Вирджински архипелаг.
Лофотенските островиЛофотенските острови
05 Дек.
В Лафонтенските острови в Норвегия през лятото слънцето не се скрива през цялото време. Една от забележителностите тук е Малстрьом. А в пещерата Рефсвикула има запазени скални рисунки.
Бел-Ил ан Мер, ФранцияБел-Ил ан Мер, Франция
03 Дек.
Най-точното определение, което може да се използва за остров Бел-Ил ан Мер е живописност. Бел-Ил ан Мер (Belle ile en Mer) е закътан остров край близо до бреговете на Франция.
Остров Яку, Якушима (Yaku Island)Остров Яку, Якушима (Yaku Island)
19 Ноем.
Остров Яку или известен още като Якушима е сравнително малък остров край източните брегове на 70 км от Япония. Якушима е любимо място за отдих на много японци.
Фернандо де Нороня (Fernando de Noronha)Фернандо де Нороня (Fernando de Noronha)
18 Ноем.
Фернандо де Нороня е архипелаг, разположен в Атлантическия океан, който се състои от 21 по-големи и няколко по-малки екзотични острови. Принадлежи към Бразилия.
Островите Огасавара (Ogasawara)Островите Огасавара (Ogasawara)
17 Ноем.
Островите Огасавара са архипелаг от 30 острова разположени на 1000 км. от Япония в Тихия океан. Те са част от националните паркове на Япония.
Остров Мозамбик (Mozambique Island)Остров Мозамбик (Mozambique Island)
28 Окт.
Остров Мозамбик е едно райски кътче, разположено във водите на Индийския океан. Намира се само на 4 км от брега на държавата, в непосредствена близост до остров Мадагаскар.
Силуетовият остров (Silhouette Island)Силуетовият остров (Silhouette Island)
28 Окт.
Силуетовият остров е част от Сейшелските острови, а самият той е третият по големина сред тях. Той предлага живописни подводни забележителности.
Остров Ламу (Lamu Island)Остров Ламу (Lamu Island)
27 Окт.
Кенийският остров Ламу има богата културно историческо значение, защото това е най-старият град в тази африканска държава. Антични градове острови в Кения.
Занзибар (Zanzibar)Занзибар (Zanzibar)
28 Септ.
Африканският остров Занзибар се намира на 35-40 километра североизточно от Танзания в кристалните води на Индийския океан. Островът е с площ 1658 кв. км, населението му е около 800 хил. души.