Водопади

Водопади

Онлайн пътеводител за водопадите в света. Водопади по света и България. Снимки и туристическа информация за водопади . Насладете се на най-красивите водопади в света.
Водопадът ТенгълВодопадът Тенгъл
30 Април
Rosi Trifonova
Водопадът Севън ВейлВодопадът Севън Вейл
05 Април
Rosi Trifonova
Водопадът КрчичВодопадът Крчич
30 Януари
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Силвър ФолсСилвър Фолс
28 Януари
Силвър Фолс или Сребърните водопади носят името си от преминаващата през района Сребърна река. Паркът се намира съвсем близо до градчето Силвъртън.
Водопадът ЛатефосВодопадът Латефос
26 Януари
Водопадът Латефос заедно с Кьосфосен са едни от най-уникалните и красиви природни забележителности на Норвегия. Латефос е забележителен с двойната си каскада.
Водопадът УангарейВодопадът Уангарей
26 Януари
Водопадът Уангарей е една от най-красивите гледки в покрайнините на забележителния град Уангарей. Водопадът Уангарей се намира на 170 километра северно от Окланд в Северния остров.
Водопадът Котли СпаутВодопадът Котли Спаут
25 Януари
Водопадът Котли Спаут се счита за най-високият на територията на Англия. Котли Спаут се намира в рамките на Национален парк Йоркшир Дайлс
Водопадът СкогафосВодопадът Скогафос
23 Януари
Водопадът Скогафос се счита за един от най-красивите и големи водопади на Исландия. Скогафос се е образувал по течението на река Скогара.
Водопадът РамбодаВодопадът Рамбода
23 Януари
Водопадът Рамбода е една удивителна гледка, която се е образувала в заобикалящата го едноименна и уникално живописна местност на Шри Ланка. Рамбода се е образувал близо до град Пуселава.
Водопадът МармореВодопадът Марморе
17 Януари
Водопадът Марморе или Каската деле Марморе, както го наричат италианците, е невероятно красива природна забележителност. Марморе е изкуствен водопад близо до историческия град Терни.
Водопадът ШошониВодопадът Шошони
17 Януари
Водопадът Шошони или Шошонски водопад се счита за един от най-красивите на нашата планета. Шошони представлява величествена гледка, която се е образувала по течението на река Снейк
Водопадът Пистъл РейдърВодопадът Пистъл Рейдър
16 Януари
Водопадът Пистъл Рейдър е една от най-вдъхновяващите природни картини, които могат да се видят в Уелс. Водопадът се намира в северно разположеното графство Поуис, в планинските хълмове Бъруин.
Водопадът ХенгифосВодопадът Хенгифос
23 Дек.
Водопадът Хенгифос е третият по височина водопад в Исландия. Хенгифос се е образувал във удивително красивото дефиле, гледайки точно срещу гъстата живописна гора Hallormsstadur и езерото Lagarfljуt
Водопадът АберВодопадът Абер
23 Дек.
Една от най-внушителните природни забележителности в планините на Уелс е водопадът Абер. До самия Абер се стига лесно, както пеша, така и с кола.
Водопадът ДетианВодопадът Детиан
15 Дек.
2
Водопадът Детиан (Detian Waterfall) е едно от удивителните творения на природата. Детиан е най-широкият водопад на територията на Азия и вторият най-голям транснационален водопад.
ХафрагилсфосХафрагилсфос
11 Дек.
Хафрагилсфос е още един природен феномен, който може да се види в природен парк при ледниковата река Йокулса в Исландия. Водопадът Хафрагилсфос е в самите дълбини на исландския каньон Jökulságljúfur.
Водопадът СелфосВодопадът Селфос
05 Дек.
Водопадът Селфос е един от трите огромни и красиви водоскока на река Йокулса. Самата река Йокулса води своето начало от разтопените ледове на глетчера Ватнайокул.
Водопадът ДетифосВодопадът Детифос
05 Дек.
Освен невъобразимо красивия водопад Гълфос, Исландия е дом на още един невероятен природен феномен – водопадът Детифос (Dettifoss). Детифос е в най-южната част на Национален парк Йокулсарглювур.
Водопадът НачиВодопадът Начи
23 Ноем.
Водопадът Начи (Nachi Waterfall) е една природна забележителност, която допълва религиозната атмосфера, която от векове насам цари в едноимената планина. Начи се намира в областта Кумано.
Водопадът ВърналВодопадът Върнал
23 Ноем.
Водопадът Върнал (Vernal Fall) е един от природните феномени, които могат да се видят в Национален парк Йосемити. Водопадът Върнал e разположен в Калифорния, непосредствено до Сиера Невада.