Водопади

Водопади

Онлайн пътеводител за водопадите в света. Водопади по света и България. Снимки и туристическа информация за водопади . Насладете се на най-красивите водопади в света.
Водопадът КегонВодопадът Кегон
22 Ноем.
Rosi Trifonova
Водопадът МакуейВодопадът Макуей
22 Ноем.
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Водопадът ЙосемитиВодопадът Йосемити
22 Ноем.
Водопадът Йосемити (Yosemite Falls) е най-голямата атракция на едноименния национален парк Йосемити, който е разположен на територията на Калифорния.
Водопадът КайетурВодопадът Кайетур
22 Ноем.
Водопадът Кайетур (Kaieteur Falls) е една завладяваща природна картина на територията на африканската страна Гвиана. Кайетур е един от най-големите в света, той дълго време е непозна територия.
Водопадът УебстърВодопадът Уебстър
19 Ноем.
Със своя гребен от 24 метра водопадът Уебстър е рекордьор по големина в Хамилтън в областта Хамилтън в Канада.
Водопадът РайнфалВодопадът Райнфал
12 Ноем.
Райнфал се намира в горната част на реката Рейн, близо до границата с Германия, до Нойхаузен и Шафхаузен. Съвсем наблизо до Райнфал е и прелестното езеро Цюрих.
Ангелския водопад във ВенецуелаАнгелския водопад във Венецуела
11 Ноем.
1
Ангелският водопад (Angel Falls) е най-величествената природна забележителност в цял свят. Ангелският водопад е най-големият, който може да се види на нашата планета, достига еднокилометрова височина.
Водопадът МълтномаВодопадът Мълтнома
11 Ноем.
Водопадът Мълтнома (Multnomah Falls) задължително трябва да се види при възможност. Водопадът Мълтнома всъщност се е образувал на територията на щата Орегон, на протежението на река Колумбия.
Водопадът Игуасу (Iguazu Falls)Водопадът Игуасу (Iguazu Falls)
03 Август
Водопадът Игуасу представлява група от близо 300 водопади, които са с невероятно голяма ширина и мощ. Точно тук е и границата между Бразилия и Аржентина. Световни забележителности и водопади.
Ниагарският Водопад (Niagara Falls)Ниагарският Водопад (Niagara Falls)
03 Август
Ниагарският водопад е сред най-известните световни забележителности и най-красивият водопад в Северна Америка. Ниагарският водопад се намира на граница между САЩ и Канада.
Водопадът Виктория (Victoria falls)Водопадът Виктория (Victoria falls)
03 Август
Водопадът Виктория е най-големия водопад в света. Водите на Виктория се спускат от 100 м. в дълбоката каменна клисура в Замбези. Водопадът Виктория се намира до Ливингстън.
Водопада ХавасуВодопада Хавасу
03 Август
Водопада Хавасу /Havasu Falls/ е едно от красивите природни кътчета, които може да видите в Гранд Каньон. Хавасу си остава един от най-красивите, живописни водопади в света.
Водопадът ТюусВодопадът Тюус
16 Юли
Водопадът Тюус се намира в канадската област Онтарио, в близост до град Хамилтън. Водопадът Тюус е най-големият водопад в района. Намира се в близост до водопадът Уебстър.
Водопадът ЛатоурелВодопадът Латоурел
11 Юли
Водопадът Латоурел е първата природна забележителност, която се вижда по панорамния път на дефилето на река Колумбия. Латоурел се намира в Орегон в рамките на националния парк Гай Талбот.
Водопадът АлбионВодопадът Албион
29 Юни
1
Албион е един от най-големите водопади в канадската провинция Онтарио. Албион се е образувал в долината на река Ред Хил в Кралския Горски Парк до град Хамилтън в Канада.
Водопадът Devils PunchbowlВодопадът Devils Punchbowl
05 Юни
Водопадът Devils Punchbowl е една от най-големите природни забележителности в района на американския щат Онтарио. Devils Punchbowl се смята за третия най-висок водопад в района на Хамилтън.
Долните водопади ЙосемитиДолните водопади Йосемити
05 Юни
Долните водопади Йосемити са най-добрата панорама, която се открива пред посетителите на националния парк Йосемити в Калифорния.
Водопадът Ма ЯВодопадът Ма Я
05 Юни
Водопадът Ма Я е една от най-привлекателните природни забележителности, които могат да се видят на територията на Северен Тайланд. Водопадът се намира в Национален парк Дой Интанон.
Райското пръскалоРайското пръскало
04 Юни
Райското пръскало е природен феномен в Стара Планина. Райското пръскало влиза в територията на резерват Северен Джендем. Водопади в България - Райското Пръскало - снимки и инфо.