Градове

Градове

Онлайн пътеводител на градовете по света. Снимки и информация за най-красивите градове по света. Най-големите, най-скъпите и най-красивите градове по света.
НицаНица
26 Април
Rosi Trifonova
КеймбриджКеймбридж
26 Април
Rosi Trifonova
БратиславаБратислава
26 Април
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МинеаполисМинеаполис
26 Април
1
Минеаполис е най-големото населено място в американския щат Минесота. Минеаполислежи на брега на Мисисипи, а в непосредствена близост е вторият по големина град - Сейнт Пол.
ОслоОсло
26 Април
Осло е столицата на Норвегия, неин най-голям град и централно населено място на едноименната околия. Задължителна спирка в Осло е Националният музей на Осло.
ЛюнебургЛюнебург
26 Април
Град Люнебург (Lüneburg) е един от на-старите университетски центрове на територията на Германия. Люнебург е изграден върху солна мина, а местните казват, че солта тук никога няма да свърши.
ШанхайШанхай
25 Април
1
Шанхай се счита за най-големият град на територията на Китай. В хипермодерният център на Шанхай се намира Пудон с неговите огромни небостъргачи.
БудапещаБудапеща
25 Април
Будапеща (Budapest) е един от най-завладяващите и красиви градове, разположени по поречието на река Дунав. Почти всички забележителности в Будапеща са разположени около реката.
ЩутгартЩутгарт
25 Април
Щутгарт е столицата на немската провинция Баден Вюртемберг. Силно развити в Щутгарт са втомобилната, военната, електро-техническата, оптичната, полиграфската и химичната промишленост.
БолоняБолоня
25 Април
Болоня (Bologna) е един от най-известните и най-красивите градове в Италия. Болоня се намира в Северна Италия, като е главен административен център на областта Емилия-Романя. Забележителности в Болоня
МарсилияМарсилия
25 Април
1
Марсилия (Marseille) е вторият по големина френски град. Марсилия е най-голямото товарно пристанище на Средиземно море, както и на Франция.
ДаласДалас
25 Април
Далас (Dallas) е окръжен град в щата Тексас в САЩ. Далас е разположен на брега на река Тринити. Сред културните забележителности на Далас са Музеят на изкуствата, симфоничният център на Мартин Майерс
МиланоМилано
25 Април
Милано е културното, индустриалното и артистично сърце на Италия. Милано е най-голямото населено място в италианската област Ломбардия. Забележителности и снимки на Милано.
ЛондонЛондон
25 Април
Лондон е най-голямата урбанизирана зона в Европейския съюз. Лондон се нарежда на четвърто място по брой на милионерите. Лондон - снимки и забележителности. Информация за Лондон и река Темза.
БостънБостън
25 Април
1
Бостън (Boston) сe счита за eдин от най-старите градове в САЩ. Бостън днес е столицата и най-голямото населено място на щата Масачузетс
СантягоСантяго
24 Април
Сантяго де Чили или накратко само Сантяго е столицата на южноамериканската страна Чили. Сантяго е една от най-скоростно развиващите се икономики в Южна Америка.
Лас ВегасЛас Вегас
22 Април
Наричан още Градът на греха и на хазарта, Лас Вегас без съмнение е Развлекателната столица на света. Лас Вегас е основан преди малко повече от век в щата Невада в САЩ.
ТехеранТехеран
22 Април
2
Техеран е най-големият град в Средния Изток и 16-тият най-населен град в света със своите 8 500 000 жители. Техеран е столицата на Иран.
ВалпараисоВалпараисо
22 Април
Валпараисо (Valparaiso) или Райската долина в буквален превод е изключително красив и архитектурно богат град в Чили. Валпараисо има една от най-интригуващите градски зони на Латинска Америка.
Сайгон (Хошимин)Сайгон (Хошимин)
22 Април
Сайгон е старото име на днешния град Хошимин, който се намира във Виетнам. Под името Сайгон този най-голям град във Виетнам.