Градове

Градове

Онлайн пътеводител на градовете по света. Снимки и информация за най-красивите градове по света. Най-големите, най-скъпите и най-красивите градове по света.
АприлциАприлци
08 Окт.
Rosi Trifonova
ИнсбрукИнсбрук
25 Септ.
Rosi Trifonova
ЕрфуртЕрфурт
24 Септ.
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ДъблинДъблин
24 Септ.
Ирландската столица Дъблин е разположена точно в средата на източния пясъчен бряг на живописния Дъблински залив. Името на Дъблин вероятно произлиза от ирландското Dubh Linn.
СиатълСиатъл
02 Август
Сиатъл е разположен във Вашингтон, който е известен като Вечно зеления щат. Сиатъл е градът, в който живее Бил Гейтс. Сиатъл - снимки и информация.
Сан ФранцискоСан Франциско
01 Август
Сан Франциско е нещо като град мечта, просто защото тук има всичко. Сан Франциско, Калифорния се нарежда на второ място по гъстота на населението в САЩ.
ВаршаваВаршава
01 Август
Варшава е столицата на Полша. Годишно Варшава посреща над пет милиона туристи от цял свят. Забележителности във Варшава.
Куала ЛумпурКуала Лумпур
01 Август
Куала Лумпур е столицата и най-големият град в Малайзия. Навярно най-голямата туристическа забележителност в Куала Лумпур са Кулите на Петронас.
СаратовСаратов
30 Юли
Саратов е известен предимно като крупен транспортен възел и като едно от основните речни пристанища по река Волга в Русия. Саратов е родният град на мултимилионера Роман Абрамович.
КалининградКалининград
27 Юли
Калининград е градът на Тевтонския орден и кехлибара. Старото име на Калининград е Кьонингсберг, кръстено така в чест на основателя си - чешкия крал Отокар.
Ла ВалетаЛа Валета
25 Юли
Ла Валета е административната столица на Малта. Ла Валета е сред забележителностите и историческите градове на Малта. В Ла Валета се намира и един от най-старите още функциониращи театри в Европа.
БирмингамБирмингам
02 Юли
Бирмингам (Birmingham) е вторият най-гъсто населен град на територията на Великобритания. Бирмингам е част от английското графство Западен Мидландс.
Нови СадНови Сад
15 Юни
Нови Сад (Novi Sad) е вторият по големина град в Сърбия. Нови Сад e разположен на река Дунав, наричан градът e на падащите мостове. В Нови Сад е разположена известната крепост Петровадин.
ЙерусалимЙерусалим
05 Юни
Йерусалим (Jerusalem) води началото си още от 2000 г. пр. н. е. Йерусалим е свято място за всеки вярващ човек. Йерусалим - снимки и информация за този свят град. Божи Гроб в Йерусалим.
АмстердамАмстердам
03 Юни
Амстердам е най-големия и важен град в Холандия. Целият Амстердам е изграден върху водата. Снимки и забележителности на Амстердам, музеи, червените фенери.
РощокРощок
26 Май
1
Рощок е най-големият град в североизточната германска провинция Мекленбург. Възходът на град Рощок започва с неговото членство в Ханзата. Рощок е сред най-големите пристанищни градове в Германия.
ФлоренцияФлоренция
24 Май
Наричат често Флоренция (Florence) люлката на Ренесанса или душата на Италия. Флоренция е разположена малко над централната част на Италия, в живописния район Тоскана.
АманАман
15 Май
Аман е столицата на Хашимитско кралство Йордания или за по-кратко само Йордания. Историята на Аман започва около 8050 г пр. н. е. , за това свидетелстват археологически останки на доста светилища.
ТунисТунис
15 Май
Тунис е едноименната столица на държавата Тунис разположен на Туниския залив. Целият Тунис е построен върху останките на Картаген.
АденАден
30 Април
Аден е едно от главните пристанища на Йемен. Аден е разположен върху кратера на изгаснал вулкан, който с течение на времето се трансформира в полуостров.