Градове

Градове

Онлайн пътеводител на градовете по света. Снимки и информация за най-красивите градове по света. Най-големите, най-скъпите и най-красивите градове по света.
КиотоКиото
03 Април
Rosi Trifonova
ТанжерТанжер
03 Април
Rosi Trifonova
ВеронаВерона
02 Април
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СиенаСиена
01 Април
1
Сиена е уникален средновековен град, разположен в Северна Италия. Сиена е един от най-добре запазените исторически градове, в който атмосферата на тосканската култура е осезаема с пълна сила и днес.
ПарижПариж
31 Март
Париж е културната, модната, медийната, развлекателната столица не само на Франция. Някои от забележителностите на Париж са Айфеловата Кула, Нотр Дам, Триумфалната Арка и Лувъра.
ОрвиетоОрвието
30 Март
Орвието e старинен средновековен град в Италия, който има богато историческо минало. Орвието се намира само на 96 км от Рим и на 126 км от Флоренция.
Сан ДжиминяноСан Джиминяно
30 Март
Сан Джиминяно (San Gimignano) е средновековен град, чието очарование и красота са емблематичен за Италия пейзаж. Сан Джиминяно се намира в южната част на област Тоскана.
НотоНото
30 Март
Градчето Ното е разположено в югоизточната част на Сицилия. Главният площад на Ното е пиаца Манучипио. Ното условно се дели на две части – старинният град и модерната част.
ПадуаПадуа
28 Март
На 40 км в западна посока от Венеция, в Свероизточна Италия е разположен град Падуа (Padua). Най-голямата забележителност в Падуа е базиликата Сан Антонио.
Старинният град ПингяоСтаринният град Пингяо
27 Март
Пингяо (Pingyao) e старинен китайски град с отлично запазени образци на дворци и крепостни стени. Пингяо е разположен е в централната провинция Шанси в Китай.
КоимбраКоимбра
24 Март
На 195 км в северна посока от Лисабон е разположен град Коимбра (Coimbra). В тази част на Централна Португалия, това е най-голямото и значимо населено място.
Опорто - ПортоОпорто - Порто
24 Март
Опорто или само Порто, както го наричат местните жители, е вторият по големина и значимост град в Португалия. Разположен на устието на река Дуро градът е столица на регион Норте.
СалвадорСалвадор
26 Февр.
Град Салвадор или Салвадор де Байа е третият по големина град в Бразилия и е централното населено място на щата Байа. Основан през 1549, Салвадор е бил проспериращ център на търговията с роби.
КайруанКайруан
26 Февр.
Кайруан е най-старият град в Тунис, а след Мека, Медина и Йерусалим това е четвъртият свещен град за мюсюлманите. Кайруан е основан през 670 г. от арабите и е избран от Окба Обн Нафи.
ТафрутТафрут
26 Февр.
Насред червена пустиня на северозападната част на Африка е разположена бадемовата столица на Мароко – Тафрут. Тафрут е на разстояние 152 км. от град Агадир и на 92 км. от Аит-Баха.
ОхридОхрид
23 Януари
Охрид е разположен в югозападната част на Македония (Macedonia), на брега на Охридското езеро. Охрид е най-красивия град в Македония и един от най-красивите старинни градове.
ЛюбекЛюбек
20 Януари
Любек (Lübeck) е красив старинен немски град, разположен в провинция Шлезвиг-Холщайн в Германия. Любек е сред историческите градове и забележителности на Германия, където има какво да се види.
СринагарСринагар
08 Януари
Сринагар е един от най-красивите градове в Индия. Заобиколен от планини Срингар е най-голямото населено място в областта Джаму и Кашмир. Една от забележителностите в Сринагар е храмът Шанкарачаря.
ГубиоГубио
05 Януари
Губио е разположен в централната част на Италия, в най-североизточната част на италианската провинция Перуджа. Този исторически средновековен град има живописно разположение, като е изграден на хълм.
МаракешМаракеш
03 Януари
След Казабланка, Рабат и Фес, Маракеш е четвъртият по големина град в Мароко. Известен Маракеш е още и като градът на 1001 нощи . Около Маракеш има непрекъсната оградна стена.