Планини

Планини

Онлайн пътеводител на планините по света. Всичко за красивите планини в България. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите планини и върхове по света. Планини , пътеписи и маршрути.
Нанга ПарбатНанга Парбат
27 Ноем.
1
Анонимен
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Петровски кръстПетровски кръст
18 Окт.
1
Петровски кръст е връх, разположен на планина Чепън. ръх Петровски кръст е висок 1210 метра. Връх Петровски кръст е известен и като Голем Чепън, а до него се намира друг връх – Мали Чепън.
Чепън ПланинаЧепън Планина
18 Окт.
Чепън е планина, която е разположена в западната част на Стара планина. Най-високата точка на планина Чепън е връх Петровски кръст, който се издига на 1210 метра.
Връх ТодоркаВръх Тодорка
14 Окт.
Връх Тодорка се намира в планината Пирин. Той представлява късо било с три точки, които са върхови – това са Голяма Тодорка, Средна Тодорка и Малка Тодорка.
Севлиево организира Празник на тикватаСевлиево организира Празник на тиквата
13 Окт.
Севлиево организира за шести пореден път Празник на тиквата на 14 и 15 октомври. Специално за празненствата ще бъде обособен Парк на тиквата.
Връх ЯстребецВръх Ястребец
13 Окт.
Връх Ястребец е разположен на територията на планината Рила. Върху връх Ястребец снегът се задържа дълго време през годината, но не се образуват ледници.
Отовишки връхОтовишки връх
10 Окт.
Отовишки връх се намира в планината Рила. Отовишки връх се издига на 2696 метра височина. До Отовишки връх може да се стигне, като се тръгне от Паничище, мине се през хижа Скакавица.
Планината ШастаПланината Шаста
08 Окт.
Планината Шаста е важен символ за едно сравнително ново религиозно течение – Ню Ейдж, чиито секти смятат планината Шаста за едно от най-свещените места в целия свят.
Връх Каменица в ПиринВръх Каменица в Пирин
07 Окт.
Връх Каменица е един от най-атрактивните върхове на Пирин. Със своите близо 3000 метра височина връх Каменица се нарежда на пето място сред върховете на Пирин.
Планината АдирондакПланината Адирондак
06 Окт.
1
Планините Адирондак (Adirondack Mountains) са навярно едно от най-красивите места, които може да видите в САЩ. Най-високата точка на Адирондак е връх Мърси с височина 1629 метра.
МитикасМитикас
03 Окт.
Със своите 2917 метра над морското равнище Митикас е изпреварван единствено от връх Мусала. Изходна точка за изкачването на Митикас е курортното селище Литохоро.
Планината КрауфуутПланината Крауфуут
01 Окт.
Планината Крауфуут е красива и популярна сред любителите на природата дестинация, разположена в рамките на Национален парк Банф в канадската провинция Албърта.
ШилтхорнШилтхорн
01 Окт.
Красивият Шилтхорн се извисява в Бернезките Алпи, кантона Берн в Швейцария, над туристическото градче Мюрен. Самият Шилтхорн достига 2 970 метра височина.
Черни връхЧерни връх
28 Септ.
Черни връх е най-високата точка на Витоша планина. Изкачването на самия Черни връх е най-голямото предизвикателство, което Витоша отправя към хората.
ПиренеитеПиренеите
25 Септ.
Пиренеите са планинска верига в югозападна Европа, която служи за естествена граница между Франция и Испания и отделя Пиренейски полуостров. Централни Пиренеи е мястото на най-високите върхове и величествени панорами.
Връх КазбекВръх Казбек
24 Септ.
Връх Казбек се извисява на 5047 метра надморска височина. Казбек е един от най-красивите и най-високите върхове в Кавказ. Връх Казбек е разположен в източната част на Централен Кавказ, в Грузия, близо до границата с Русия.
Връх ЕлбрусВръх Елбрус
24 Септ.
Връх Елбрус с неговата надморска височина над 5000 метра е най-високият от осемте гиганта в Кавказ. Елбрус е най-високият връх не само на територията на Русия, но и в цяла Европа.
Серо ТореСеро Торе
24 Септ.
Връх Серо Торе е едно от най-големите предизвикателства за алпинистите и катерачите по света. Серо Торе е разположен на територията на Парк Насионал Лос Гласиарес в Аржентина.