Езера

Езера

Онлайн пътеводител на най-красивите езера в България и по света. Красиви планински езера и хижи. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите езера по света. Езера , водопади и красиви места.
Средиземно мореСредиземно море
19 Дек.
Нина 2
Бяло мореБяло море
18 Дек.
Нина 2
Егейско мореЕгейско море
18 Дек.
Нина 2
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Езерото ДалЕзерото Дал
11 Дек.
Езерото Дал е истинска икона на туризма в Кашмир, Индия. Езерото Дал, което се намира в Шринагар е с пет басейна и доста канали, които са свързани един с друг. По езерото дал се редят къщите на местните.
Езерото ЧунгараЕзерото Чунгара
03 Януари
Езерото Чунгара е едно от най-високите планински езера, разположено е в национален парк Лаука в северната част на Чили. Езерото Чунгара се намира в гърлото на изгаснал вулкан
Езерото МононаЕзерото Монона
26 Ноем.
Езерото Монона е сладководно езеро, което се намира в окръг Дейн, Уисконсин. То е обградено от три страни от град Медисън.
Балтийско мореБалтийско море
14 Ноем.
Балтийско море се намира в северна Европа. То е свързано с Бяло море през Беломорския канал. Балтийското море принадлежи към басейна на Атлантическия океан.
Кременски ЕзераКременски Езера
18 Окт.
2
Кременските езера се намират в северната част на планината Пирин. Кременските езера се намират в Кременския циркус, който е заобиколен от върховете Джано и Сиврия и от Кременския рид.
Попово ЕзероПопово Езеро
18 Окт.
Попово езеро е едно от единадесетте Попови езера в Пирин. Попово езеро е най-голямото езеро в Пирин, а също така и най-дълбокото езеро в планината. Попово езеро се нарича Папазгьол до 1942 година.
Муратово ЕзероМуратово Езеро
12 Окт.
Муратовото езеро е известно също така като Овинато езеро, а понякога се нарича и Хвойнато езеро. Над Муратово езеро има три малки езера.
Мусаленски езераМусаленски езера
12 Окт.
Мусаленските езера се намират в планината Рила и са в подножието на връх Мусала. Мусаленските езера са седем на брой, те се разполагат върху четири циркусни тераси.
Седемте рилски езераСедемте рилски езера
10 Окт.
1
Седемте рилски езера са едни от най-големите природни съкровища на България. Седемте Рилски Езера - туристическа информация и снимки на парк Рила и езерата.
Рибното Езеро в РилаРибното Езеро в Рила
10 Окт.
Рибното езеро е ледниково езеро, едно от Седемте рилски езера в Циркуса на Седемте рилски езера. Рибното езеро се намира на 2184 метра надморска височина.
Езеро Сълзата в РилаЕзеро Сълзата в Рила
10 Окт.
Езеро Сълзата е едно от Седемте рилски езера. Езерото Сълзата е най-високо от Седемте рилски езера, защото се намира на 2535 метра надморска височина.
Езеро Окото в РилаЕзеро Окото в Рила
10 Окт.
Окото се се намира на 2440 м надморска височина и едно от седемте рилски езера в Рила. Езерото Окото достига на дълбочина 37 метра, като се разпростира на площ от 6, 8 хектара.
Долното Езеро в РилаДолното Езеро в Рила
10 Окт.
Долното езеро е най-ниско разположеното от Седемте рилски езера в национален парк Рила, като се намира на 2095 метра надморска височина. Долното езеро заема обща площ от 5. 9 хектара.
Езеро БъбрекаЕзеро Бъбрека
10 Окт.
Езерото Бъбрека е третото най-високо разположено езеро сред Седемте рилски езера. Името на езерото Бъбрека идва от неговата форма, която напомня точно на бъбрек.
Езеро Близнака в РилаЕзеро Близнака в Рила
10 Окт.
Езерото Близнака е едно от Седемте рилски езера, които се намират в циркуса на Седемте рилски езера. Езерото Близнака се е наричало Чифте гьол преди години.
Езеро Трилистника в РилаЕзеро Трилистника в Рила
10 Окт.
Езеро Трилистника е едно от Седемте рилски езера. Езерото Трилистника се намира на 2216 метра надморска височина. Езерото Трилистника е с неправилна форма, откъдето идва и наименованието му.
Езерото МийдЕзерото Мийд
08 Окт.
Езерото Мийд е най-голямото водохранилище на САЩ, което е основен източник за водоснабдяване на Южна Калифорния и Невада.