Езера

Езера

Онлайн пътеводител на най-красивите езера в България и по света. Красиви планински езера и хижи. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите езера по света. Езера , водопади и красиви места.
Езерото в КамаргЕзерото в Камарг
24 Септ.
Надежда Недева
Езерото Кимзее в БаварияЕзерото Кимзее в Бавария
20 Септ.
Надежда Недева
Карибско мореКарибско море
05 Септ.
Нина 2
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СорвагсватнСорвагсватн
26 Юли
Езерото Сорвагсватн е известно и като Лейтисватн. Сорвагсватн се намира на Ферьорските острови. Сорвагсватн е най-голямото езеро на Ферьорския остров Вагар и определено едно от най-красивите езера в света.
Езерото Нойзидлер ЗееЕзерото Нойзидлер Зее
25 Юли
Езерото Нойзидле Зее се намира в окръг Нойзидъл ам Зее, Австрия. Нойзидле Зее е разположено в провинция Бургенланд, в източната част на страната. Езеро Нойзидлер се намира както на австрийска територия, така и на унгарска и е обект на ЮНЕСКО
Оточното езеро Увс Нуур в ТуваОточното езеро Увс Нуур в Тува
11 Юли
Eзерото Увс Нуур се намира в Монголия, част от него се намира в република Тува. Езерото Увс Нуур е най-голямото езеро на територията на Монголия. Езерото Увс Нуур е част от световното наследство на ЮНЕСКО
Саргасово мореСаргасово море
04 Юли
Бермудския триъгълник се намира в западната част на Саргасово море, най-странното море на планетата. Саргасово море се намира в самия Атлантически океан. Саргасово море заема площ от около 6-7 млн. кв. км, приблизително колкото е територията на САЩ.
Голямо Робско езероГолямо Робско езеро
01 Юли
Голямото Робско езеро се намира в Сверна Канада. Голямото Робско езеро е най-дълбокото езеро в Канада и второто по големина в Северозападните й части. Голямото Робско езеро заема обща площ от 28 568 кв. км.
Тиренско мореТиренско море
20 Юни
Тиренско море се намира в пределите на Средиземно море. Тиренско море е разположено на западния бряг на Италия и е известнос красивите туристически дестинации. Тиренско море има невероятните острови като Сицилия, Сардиния, Корсика и др.
Висящото езероВисящото езеро
20 Юни
Висящото езеро се намира в щата Колорадо, САЩ. Освен с изключително красивата гледка, която предлага, Висящото езеро е известно и като любимо място за любителите на скалното катерене. Висящото езеро в Колорадо е разположено в Гленнуд каньон
Атлантически океанАтлантически океан
14 Юни
Атлантическият океан заема изключителна голяма територия. От цялата земна повърхност Атлантическият океан заема почти 20 . Ако сравняваме Атлантическия океан по площ с останалите континенти, той би заемал цяла Азия, Австралия, Северна и Южна Америка.
Северно мореСеверно море
14 Юни
Северно море се намира по средата на Скандинавските и Британските държави. Северно море е дълго около 970 км. и широко около 580. Общата площ на Северно море е изчислена на 750 000 кв. км.
Езеро ЕърЕзеро Еър
13 Юни
Езеро Еър се намира в дивата пустош на Южна Австралия. Когато е пълно, Езеро Еър се явява най-голямто езеро на континента. Езеро Еър е класифицирано на осемнайсто място по големина в света. Езеро Еър почти винаги е покрито със суха и солена кора
Индийски океанИндийски океан
12 Юни
След Тихият и Атлантическият океан Индийският океан е третият по големина на нашата планета. Водата на Индийския океан е солена и покрива приблизително 1/5 от общата площ на всички океани. Индийският океан е най-младият и най-малкият от трите океана.
Арабско мореАрабско море
10 Юни
Арабско море е част от Индийският океан и заема северозападната му част. На запад Арабско море граничи с Арабския полуостров. На Изток Арабско море граничи с Индостан
Баренцово мореБаренцово море
06 Юни
Баренцово море е част от Северния ледовит океан. Баренцово море е разположено между северните брегове на Европа и архипелазите Шпицберген, Франц - Йосифова земя и Нова Земя. Името на Баренцово море идва от холандския мореплавател В. Баренц
Мраморно мореМраморно море
03 Юни
Мраморно море разделя Черно и Егейско море едно от друго. Босфора свързва Мраморно море с Черно море, а Дарданелите с Егейско. Мраморно море се явява и граница, разделяща азиатската и европейската част на Турция.
Езерото ВостокЕзерото Восток
17 Май
Езерото Восток се намира в Антарктида. Езерото Восток е най-голямото езеро от всички антарктически езера, които се намират под леда. Езерото Восток носи името на руската станция Восток, където средната температура е 50 градуса под нулата.
Жълто мореЖълто море
09 Май
Жълто море е част от Източнокитайско море, а двете морета влизат в състава на Тихия океан. Жълто море е разположено между Китай и Корейският полуострво. Жълто море е наричано и Западно море, особено в Южна Корея.
Берингово мореБерингово море
09 Май
Берингово море е част от Тихия океан и се намира между Азия и Северна Америка (при полуостров Аляска). Берингово море се свързва със Северния Ледовит океан чрез Беринговия проток. Берингово море заема площ от 2. 315 млн. кв. км.