Езера

Езера

Онлайн пътеводител на най-красивите езера в България и по света. Красиви планински езера и хижи. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите езера по света. Езера , водопади и красиви места.
Галилейско езероГалилейско езеро
08 Май
Надежда Недева
Езеро КеркиниЕзеро Керкини
02 Април
Надежда Недева
Онежко езероОнежко езеро
18 Март
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Езерото Исък КулЕзерото Исък Кул
08 Март
Езерото Исък Кул се намира в Киргизстан. Езерото Исък Кул е езерото с най-голяма площ в цялата страна. Езерото Исък Кул е безотточно езеро и е едно от най-големите езера в целия свят, както и едно от най-дълбоките
Езеро МендотаЕзеро Мендота
08 Март
Езерото Мендота се намира в Мадисън, щата Уисконсин. Езерото Мендота е известно като най-голямото от езерата, които се намират в близост до Мадисън. Риболовът е любимо занимание на много от посетителите на езерото Мендота
Езеро ПоасЕзеро Поас
06 Март
Езеро Поас, известно и като Лагуна Калиенте, се намира в известния вулкан Поас, разположен в Коста Рика. Езеро Поас е част от Национален парк Вулкан Поас . Езеро Поас е известно като едно от най-киселинните езера в света.
Езерото БалатонЕзерото Балатон
04 Март
Езерото Балатон се намира в Унгария. Езерото Балатон е най-голямото езеро в Централна Европа. Езерото Балатон е дълго цели 77 км.
Езеро МаракайбоЕзеро Маракайбо
01 Март
Езеро Маракайбо се намира в Южна Америка. Езерото Маракайбо е разположено на територията на Венецуела. Езеро Маракайбо е известно и с огромните си нефтени залежи.
Червено мореЧервено море
19 Февр.
Червено море е вътрешно море на Индийския океан. Червено море е едно от най-солените морета в света. Червено море играе роля на търговска улица.
Езеро УинипегЕзеро Уинипег
13 Февр.
Езеро Уинипег се намира Канада. Езерото Уинипег е относително плитко, средната му дълбочина е 12 метра. Езерото Уинипег е разположено в канадска пустош.
Езеро БалкашЕзеро Балкаш
08 Февр.
Езеро Балкаш, известно и като Балхаш, се намира в Източен Казахстан. Името на Балкаш означава блато или мочурище. Балкаш е известно като Си Хай сред китайците и като Ак Денгиз сред монголите.
Тихия ОкеанТихия Океан
31 Януари
Тихият океан е най-големия океан на Земята. Тихият океан е има сложен релеф. Тихият океан може да бъде разгледан от самолет или чрез дълги круизи.
Северния Ледовит ОкеанСеверния Ледовит Океан
31 Януари
Северният ледовит океан е най-малкият океан на планетата. Северният ледовит океан е разположен изцяло в Северното полукълбо. Северният ледовит океан се разделя на три части.
Билянини извориБилянини извори
11 Януари
Билянини извори са една от най-големите забележителности в близост до град Охрид. Билянини извори се намират на около 2 км от града. Билянините извори се намират в близост до река Струга
Езерото ТобаЕзерото Тоба
09 Януари
Езерото Тоба е най-голямото и най-дълбокото езеро в света, разположено във вулканична калдера. Езерото Тоба е разположено в северната част на Суматра в Индонезия.
Езерото ГардаЕзерото Гарда
09 Януари
Езерото Гарда (Garda Lake), известно още като Лаго ди Гарда е най-голямото езеро на територията на Италия. Езерото Гарда се разпростира на обща площ от 370 кв. километра до градчето Рива.
Езерото АреналЕзерото Аренал
09 Януари
Езерото Аренал е едно от изкуствено създадените езера в Коста Рика в подножието на действащ вулкан. Местността Аренал е обявена за национален парк през 1991 г.
Шкодренско езероШкодренско езеро
08 Януари
1
Шкодренското езеро (Skadar Lake) се намира на границата на Черна Гора с Албания, като по-голямата част от него е разположена в Черна гора. То е известно и като Скадарско езеро или езеро Скадар и е най-голямото на Балканския полуостров.
Охридското езероОхридското езеро
07 Януари
Охридското езеро е най-голямото и най-красивото от трите тектонични езера в Македония. Охридското езеро е дълго около 30 км и дълбоко около 288 метра. Охридското езеро е най-дълбокото езеро на Балканския полуостров
Черно мореЧерно море
19 Дек.
Черно море се простира на площ от над 436 000 кв. км и е дълбоко над 2200 метра в най-дълбоката си точка. Черно море е разположено между шест държави. Предполага се, че Черно Море е било мястото, където е пристигнал Ноевият ковчег