Марбеля

Марбеля

Испанският град Марбеля (Marbella) е сред най-известните и модерни курорти не само на Коста дел Сол, но и в цяла Испания. Разположен е в Андалусия, в южната част на страната, на лазурния бряг на Средиземно море и недалеч от Ла Конча. Населяван е от около 120 000 души, но населението му непрекъснато се увеличава и то не само по време на туристическия сезон.

Марбеля разполага с множество луксозни хотели, настанени по живописните крайбрежни алеи. Особено популярен е сред знаменитостите от шоу бизнеса, както и от заможни туристи от Северна Европа. Популярен е сред англичани, ирландци и германци, които идват тук не само заради красивите плажове, но и заради многобройните голф игрища и атракции, които предлага на своите гости.

Марбела

Въпреки че според направени проучвания в планините около града, Районът около Марбеля е бил населяван още от времената на финикийците и картагенците, същинското му развитие започва едва през четиридесетте години на миналия век. Дотогава Марбеля е малко и с нищо незабележимо селище. Единствената забележителност в него били останките от замък, построен по времето, когато градът е под ислямска власт.

Всичко това се променя, когато през 1954 г. принц Макс Егон цу Хохенлох-Лангенбург се натъкнал при една от разходките си на това китно местенце и бил очарован от заобикалящата го природа. Още през същата година той отворил хотел-клуб "Марбеля", който дал началото на бурното развитие на града.

Въпреки че не бил грандиозен луксозен хотел, той веднага привлякъл вниманието на множество европейски семейства. Принцът убедил и други знатни личности да се преселят тук и да започнат туристически бизнес. Така малкото селце, което било населявано от по-малко от 1000 души, бързо се пренаселило.

Марбеля, Испания

Сред известните личности, имали нещо общо с Марбеля е и принц Файд, който след обирането на банката на казино Монте Карло решил да се отдаде на отдих именно тук.

Градът се характеризира с многобройни варосани и луксозни хотели, разположени сред зеленината на обширни паркове. Различни модели бели яхти се отразяват в сините води на залива и му придават неустоим романтичен дух.

Крайбрежната ивица се вие до пясъчните плажове, всеки от който по-красив от другия. В единия край на града се намира голям район, който е известен като "Златната Миля". Той е частна собственост и е притежание на членове на кралски семейства и международни знаменитости.

Отседнете в някое от многобройните заведения, отворили врати по крайбрежието на Марбеля. Освен че се отличават с прекрасната си кухня, те ще Ви предложат и приказни гледки към морето. Задължително пробвайте несравнимата паеля и разнообразието от риба и морски дарове.

Особено атрактивни са двата парка, в които можете да се отпуснете на спокойствие под сянката на палмите или да се отдадете на любимите Ви спортове.

Можете да посетите Марбеля по всяко време на годината, защото климатът тук се отличава със слънце, което пече около 320 дни в годината. Средната температура през цялата година е в интервала 19-25 градуса. Освен това Марбеля е лесно достъпна туристическа дестинация. Особено удобна е за разходки до Малага и Алхесирас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати