Сен Тропе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Saint Tropez

Славата на Сен Тропе като място за почивка и развлечения на богатите и известните отдавна е извоювала на градчето още една звезда в оценката за качество. Това луксозно пристанище се намира на Френската Ревиера, на брега на Средиземно море в департамент Вар. Този лазурен бряг в Югоизточна Франция е едно от местата, които задължително трябва да посетите, ако искате в най-пълна степен да се насладите на френския бряг. На юг по крайбрежието може да се стигне до град Тулон, който се намира на около 65 км, а ако тръгнете на север също по крайбрежието най-близкият голям град е Фрежюс - на около 35 км.

Някога в зората на летоборенето, през 68 г. тук е обеглавен римлянин на име Тропес, който проповядвал публично и явно християнската вяра. Това ядосало император Нерон, който разпоредил да бъде наказан. След смъртта на Тропес, тялото му е пренесено от кораб, който обаче е изхвърлен на брега от бурните морски вълни на мястото, което днес се нарича Сен Тропе. В онези години тук започнали да се събират доста християнски поклоници.

Мястото е популярно и с името на актрисата Бриджит Бардо, която през 1956 г. пристига на този бряг за снимките на поредния си филм ирешава да остане тук за дълго. След тази година постепенно Сен-Тропе запова да придобива слава на модерно и изтънчено място, която се пази и до днес.

Сен Тропе

Всяка година в началото на октомври в Сен Тропе се провежда традиционната международна регата. Сен Тропе е любимо място за почивка на световни знаменитости като Пабло Пикасо, Франсоаз Саган, Жак Превер, Брижит Бардо и др. Повечето от тях притежават собствени вили в градчето, а други живеят на луксозните си яхти, които са пуснали котва на пристанището.

Атмосферата в самото Сен Тропе е неповторима. Повечето от къщите и постройките са решени в пастелни тонове. Има няколко малки и приятни площада оградени от платанови дървета. До тях водят също неголеми улици, които се вият между романтичните постройки.

Разбира се тази хармония на старинни сгради се преплита по доста интересен начин с модерни ритъм на живот, представен от множеството бутици за висша мода, изискани ресторанти. Най-натовареният туристически сезон в Сен Тропе е през октомври и май, като по това време лъскавите яхти из пристанището са най-много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
49
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
simon4etowe
simon4etowe
22.12.2011 17:43
krasota
0
0