Замъци

Замъци и Крепости

Най-красивите замъци , крепости и дворци по света. Замъци от римската империя, средновековието и ренесанса. Туристическа информация за замъците по света - Всички замъци на едно място. Още за замъци: Дворци, Крепости, Средновековни замъци
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замъкът БалинахинчЗамъкът Балинахинч
25 Април
Замъкът Балинахинч е сред най-добрите 4 звездни хотели в романтичните крепостни стени на замък в Ирландия. Балинахинч - снимки, история и информация.
Замъкът РагланЗамъкът Раглан
25 Април
Замъкът Раглан (Raglan Castle) се отличава от всички останали дворци в Уелс. Своя апогей и разцвет замъкът Раглан изживява през 15 и 16 век, когато е официално имение на фамилия Хърбърт.
Замъкът КардифЗамъкът Кардиф
25 Април
Замъкът Кардиф е разположен в центъра на едноименната столица на Уелс. Днес Кардиф е отворен за обществени посещения почти през цялaтa година.
Замъкът ВаксенбургЗамъкът Ваксенбург
25 Април
Замъкът Ваксенбург (Castle Wachsenburg ) е отлично реставрирана средновековна крепост. Ваксенбург се извисява в южната част на живописния немски район на Тюринген. Намира се до Ерфурт.
Замъкът МюлбургЗамъкът Мюлбург
25 Април
Замъкът Мюлбург (Mühlburg Castle) е интересна средновековна крепост на около 13 мили от Ерфурт. Мюлбург е емблематичен за историческото минало на Тюринген.
Замъкът ConsuegraЗамъкът Consuegra
24 Април
Замъкът Consuegra и едноименното градче се намират само на 60 км от град Толедо. Историята на крепостта Consuegra започва още по време на норманите.
Замъкът AthenryЗамъкът Athenry
24 Април
Средновековният замък Athenry е красиво разположен в едноименното градче, което е част от ирлансдкото графство Гелуей. Общият вид на замъка Athenry като цяло напомня за студ и тъмнина.
Замъкът БелалказарЗамъкът Белалказар
24 Април
Замъкът Белалказар доминира над едноименното селище в испанската провинция Кордоба. Замъкът Белалказар е облагороден от магната Гутиер де Сотомайор.
Замъкът БожницеЗамъкът Божнице
24 Април
1
Замъкът Божнице (Bojnice Castle) е една атрактивна средновековна крепост, която се намира на територията на Словакия. В наши дни замъкът Божнице привлича годишно около 200 000 посетители от цял свят.
Крепостта МехрангархКрепостта Мехрангарх
24 Април
Окончателната форма на внушителната Мехрангарх представлява един от най-внушителните дворци, с които Индия може да се похвали. Мехрангарх се намира в Джодхпур в провинция Раджастан.
Дворецът в КарлсруеДворецът в Карлсруе
24 Април
Дворецът Карлсруе представлява всъщност красив неоренесансов Кралски замък. Днес дворецът Карлсруе е сред най-големите туристически забележителности в града.
Замъкът Метон Сейнт БернардЗамъкът Метон Сейнт Бернард
24 Април
Замъкът Метон Сейнт Бернард (Menthon Saint Bernard Castle) е удивителен средновековен комплекс, разположен в непосредствена близост до френският град Ансѝ.
Видхана СоудхаВидхана Соудха
23 Април
Зад сложното наименование Видхана Соудха (Vidhana Soudha) се крие една величествена постройка, която се извисява на централно място в индийския град Бангалор.
Остров Иф - замъкът на граф Монте КристоОстров Иф - замъкът на граф Монте Кристо
22 Април
Остров Иф е известен като замъка на граф Монте Кристо. Намира се на около миля от Марсилия и е сред основните забележителности на града. Остров Ив - известният замък на граф Монте Кристо.
Замъкът Хет Стийн в АнтверпенЗамъкът Хет Стийн в Антверпен
22 Април
Историческият средновековен замък Стийн или по-известен още като Хет Стийн (Het Steen Castle) е една от най-големите забележителности на белгийския град Антверпен.
Замъкът АугустинбургЗамъкът Аугустинбург
22 Април
Невероятно красивият Аугустинбург е разположен в малкото немско градче Брюл, което се намира близо до левия бряг на река Рейн, в близост до Кьолн.
Дворецът Linlithgow PalaceДворецът Linlithgow Palace
22 Април
Дворецът Linlithgow Palace е величествено разположен в центъра на едноименния град в Шотландия, който се намира само на 15-тина километра в западна посока от Единбург.