Пещери

Пещери

Онлайн пътеводител за пещерите в света. Пещери по света и България. Снимки и туристическа информация за пещери . Насладете се на най-красивите пещери в света.
Скоциянски пещериСкоциянски пещери
30 Април
Надежда Недева
Пещерата ФингалПещерата Фингал
04 Април
Надежда Недева
Пещера АлистратиПещера Алистрати
06 Февр.
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пещера ПостойнаПещера Постойна
25 Януари
Пещерата Постойна се намира в близост до град Постойна, Словения. Пещерата Постойна представлява цяла система от карстови пещери. Пещерата Постойна се смята за истинско чудо на природата.
Пещерата КанеанаПещерата Канеана
24 Септ.
Пещерата Канеана е изключително красива пещера край магистралата Фарингтън в Хавай. Пещерата Канеана стои в североизточната част на Оаху. Местна легенда разказва, че от пещерата Канеана се ражда животът.
Дивдядовски ЗанданДивдядовски Зандан
18 Окт.
Дивдядовски Зандан е пещера до град Шумен. Дължината на Дивдядовски Зандан е сто четиридесет и четири метра. Дивдядовски Зандан е с двоен вход.
Пещера ДухлатаПещера Духлата
13 Окт.
Пещера Духлата, известна и като Боснешката пещера, се намира в югозападната част на планината Витоша. Пещера Духлата е лабиритна система, която е разположена на шест етажа.
Пещера Орлова чукаПещера Орлова чука
11 Окт.
1
Пещера Орлова чука се намира в област Русе в близост до град Две могили. Нарича се Орлова чука заради открития скален венец над входа на пещерата.
Пещерата Вороня-КрубераПещерата Вороня-Крубера
06 Окт.
Пещерата Вороня (Voronya - Krubera Cave), известна още и като Крубера е най-дълбоката пещера, открита на нашата планета.
Пещерите АджантаПещерите Аджанта
24 Дек.
Пещерите Аджанта са още едно от чудесата на Индия. Аджанта всъщност са издълбани в хълмовете Сахиадри, на около 100 км от Аурангабад.
Пещерите ЕлораПещерите Елора
24 Дек.
Елора е старинен комплекс от пещери, разположен на 30км от град Аурангабад в Индия. Пещерите Елора датират от 5 век. Всички скални помещения на Елора са издълбани по вертикалния склон на планина Чаран
Пещерите ЛаскоПещерите Ласко
16 Дек.
Пещерите Ласко са уникална праисторическа находка от времето на късния палеолит - 15 - 13 000 г. пр. н. е. В галериите на пещерата Ласко са окрити около 2000 рисунки и композиции.
Ягодинската пещераЯгодинската пещера
23 Ноем.
4
Ягодинската пещера е известна още и с името като Имамова дупка. Ягодинската пещера е разположена в Родопите на десния бряг на река Буйновска, която е в началото на река Въча.
Пещерата СнежанкаПещерата Снежанка
19 Ноем.
Пещерата Снежанка се намира в Баташката планина в Родопите, като е на разстояние само от 5 км от град Пещера. Пещерата Снежанка е абсолютно благоустроена, обезопасена и електрифицирана.
Пещерата ЛеденикаПещерата Леденика
25 Август
1
Пещерата Леденика е една от най-интересните, най-красивите и най-популярните пещери на територията на България. Днес пещерата Леденика е част от 100-те Национални туристически обекта.
Пещерите ВайтомоПещерите Вайтомо
04 Юли
Пещерите Вайтомо една забележителна мрежа от пещери в Нова Зеландия, която достига дължина 45 километра. Писателят Джордж Бърнард Шоу нарича пещерите Вайтомо осмото чудо на света.
Пещерите БатуПещерите Бату
29 Юни
Пещерите Бату (Batu Caves) са една от най-популярните и посещавани дестинации в цяла Азия. Пещерите Бату са сред най-големите забележителности в Куала Лумпур и цяла Малайзия.
Пещерата ПроходнаПещерата Проходна
26 Май
Пещера Проходна е една от най-ембелматичните български пещери. Точно тук на тавана на пещерата Проходна се е образувал феноменът Окната, известен още като Очите на Бога.
Пещерата Дяволско гърлоПещерата Дяволско гърло
10 Април
Дяволското гърло е пропастна пещера, намираща се на 2км от Триград, до Триградското ждрело. Името на пещерата Дяволското гърло идва от формата на входа, която доста наподобява дяволска глава.
Пещера МагуратаПещера Магурата
10 Април
Магурата е една от най-големите пещери в България, намира се на 20км от Белоградчик. Магурата впечатлява със своите скални рисунки. Магурата е образувана преди 15 млн. години.