Замъци

Замъци и Крепости

Най-красивите замъци , крепости и дворци по света. Замъци от римската империя, средновековието и ренесанса. Туристическа информация за замъците по света - Всички замъци на едно място. Още за замъци: Дворци, Крепости, Средновековни замъци
Замъкът ГламорганЗамъкът Гламорган
05 Април
Rosi Trifonova
Замъкът ПембрукЗамъкът Пембрук
30 Март
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замъкът ФужерЗамъкът Фужер
26 Март
Замъкът Фужер (Fougeres) се намира в средновековен град във провинция Бретан във Франция. Макар и конструиран като перфектната военна крепост Фужер е преминал и през времена на мир и културен живот.
Крепост Баба ВидаКрепост Баба Вида
26 Март
Баба Вида е известна още и с наименованието Бабини Видини кули. Замъкът Баба Вида е национален паметник на културата през 1964 г и влиза в 100-те национални туристически обекта.
Шуменска крепостШуменска крепост
26 Март
Шуменската крепост е една от най-големите и интересни средновековни крепости, останали по българските земи. Шуменската крепост е най-голямата историческа забележителност на град Шумен.
Папският дворец в АвиньонПапският дворец в Авиньон
25 Март
Папският дворец (Palais des Papes) е емблема за най-прогресиращия период в историята на Авиньон. Папският дворец в Авиньон е една от най – големите готически сгради във Франция.
Замъкът Санта Мария да ФейраЗамъкът Санта Мария да Фейра
24 Март
Замъкът Санта Мария да Фейра (Santa Maria da Feira Castle) е разположен на около 30 км от големия град Порто в Португалия и представлява доста интересна средновековна крепост.
Замъкът РосЗамъкът Рос
23 Март
Замъкът Рос е пленителен късносредновековен дворец, който е разположен в сърцето на ирландския Национален парк Киларни. Замъкът Рос е разположен само на 10 минути пеша от центъра на Килърни.
Крепостта ЦепинаКрепостта Цепина
06 Март
Село Дорково е разположено на 16 км. от балнеоложкия курорт Велинград. Селото е известно на любителите на историческите забележителности с разположената на 6 км. от него крепост Цепина.
Замъкът БелфастЗамъкът Белфаст
05 Март
Замъкът Белфаст (Belfast castle) стои грандиозно по склоновете на Национален парк Кейвхил, който се намира в северната част на Ирландия. Замъкът Белфаст е любима туристическа дестинация днес.
Замъкът Толедо (Toledo Castle)Замъкът Толедо (Toledo Castle)
09 Февр.
Смята се, че замъка Толедо най-вероятно е построен от маврите. Информация и снимки на замъка Толедо в днешна Испания. Толедо е сред запазените средновековни крепости на Испания.
Замъкът Кройценщайн (Kreuzenstein)Замъкът Кройценщайн (Kreuzenstein)
30 Януари
замъкът Кройценщайн е разположен на върха на малка планина в Австрия и само на 20 км от Виена. В този средновековен замък са снимани Тримата Мускетари. Замъци в Австрия.
Замъкът Графенег (Grafenegg)Замъкът Графенег (Grafenegg)
30 Януари
Замъкът Графенег (Grafenegg) се асоциира с музикалния фестивал, който всяка година се организира в красивия дворец. Самият замък Графенег се намира в близост до Виена, в областта Долна Австрия.
Бъкингамският дворецБъкингамският дворец
19 Януари
Бъкингамският дворец (Buckingham Palace) е безспорният символ на монархическата власт. Бъкингамският дворец е построен преди около 300 години. В самото начало е бил известен като Бъкингамската Къща.
Замъкът КрейгмилърЗамъкът Крейгмилър
18 Януари
Замъкът Крейгмилър (Craigmillar Castle) е една средновековна крепост, разположена близо до Единбург в Шотландия. Историята на замъка Крейгмилър започва с изграждането на основната кула.
Замъкът СтърлингЗамъкът Стърлинг
18 Януари
Замъкът Стърлинг (Stirling Castle) e ключова за шотландската история крепост. Замъкът Стърлинг е националната гордост на шотландците. Средновековни замъци в Шотландия.
Замъкът Сейнт АндрюсЗамъкът Сейнт Андрюс
18 Януари
Сейнт Андрюс остава църковната столица на Шотландия до 18 век. Замъкът Сейнт Андрюс или по-скоро руините му стоят величествено на скалист нос.
Замъкът ФредериксборгЗамъкът Фредериксборг
18 Януари
Замъкът Фредериксборг или Фредериксборг Палас е един от съвършените дворци на територията на Дания. Фредериксборг се намира на север от столицата Копенхаген.
Лондонската КулаЛондонската Кула
15 Януари
Един от символите на Лондон е Лондонска Кула на река Темза, която служи като кралска крепост от преди повече от 1000 г. Лондонската кула е сред историческите забележителности на Англия.