Манастири

Манастири

Подробна информация за най-красивите и известни манастири в България и в чужбина. Туристическа информация и снимки на манастирите . Манастири , църкви и катедрали в България. Преглед на всички манастири на едно място:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Манастирът ЮмбулагангМанастирът Юмбулаганг
09 Юни
Манастирът Юмбулаганг е първият дворец в Тибет, който днес е превърнат в манастир. Уникалната постройка на манастира Юмбулаганг носи със себе си близо 2000-годишна история.
Рилския МанастирРилския Манастир
01 Юни
Рилският Манастир е основан още през 10 век в близост до пещера, в последствие се разраства. В църквата на Рилския Манастир се пазят мощите на Йоан Рилски и Рафаиловия кръст изготвян 12 години.
Басарбовски манастирБасарбовски манастир
19 Май
1
Басарбовският манастир е едно от най-святите места, които може да видите в България. Басарбовският манастир е единственият все още действащ скален манастир на територията на страната.
Манастирът Жеронимуш в ЛисабонМанастирът Жеронимуш в Лисабон
19 Май
Манастира Жеронимуш се счита за културният символ на Лисабон. Наред със символа на града - Бялата кула Белем, една от най-големите исторически забележителности на Лисабон е манастира Жеронимуш
Метеора - Скалните манастириМетеора - Скалните манастири
01 Май
Метеора е известна местност в Гърция, която е неповторима със своята група от атрактивни скални манастири. Внушителният каменен пейзаж на Скалните манастири често е наричан природен феномен.
Дряновският манастирДряновският манастир
06 Април
Дряновският манастир е един от основните религиозно-исторически паметници в България. Дряновският манастир е основан през Втората българска държава. Снимки и информация.
Манастирът СумелаМанастирът Сумела
04 Април
Манастирът Сумела (Sumela Monastery) представлява един от най-старите християнски храмове на нашата планета. Този манастир е създаден в чест на Дева Мария или Черната Богородица от Сумела.
Бачковският манастирБачковският манастир
03 Април
Бачковският манастир е вторият по големина и един от най-важните в България манастири. Бачковският манастир се намира на 10 км от Асеновград. Интерес представлява иконата Богородица Умиление от 1310г.
Роженският манастирРоженският манастир
01 Април
Роженският манастир е един от най-големите и най-старите за цялата страна. В църквата на Роженския манастир могат да се видят прекрасни старинни стенописи, дърворезби и стъклописи.
Света Гора - Атонски МанастирСвета Гора - Атонски Манастир
01 Април
Връх Атон в Гърция е съкровищницата на православната вяра. Света Гора - Атонски Манастир се намира на около 140 км в посока югоизток от Солун. Света гора се разпростира на площ от около 389 кв. км.
Троянски манастирТроянски манастир
28 Март
Троянският манастир - Успение Богородично е най-големият старопланински манастир в България. Троянският манастир е разположен на 10 км от Троян в северните поли на Троянския балкан.
Гложенски манастирГложенски манастир
28 Март
Един от най-интересните старопланински манастири е Гложенският, разположен на около 10 км. от село Гложене и на 12 км от гр. Тетевен в Тетевенския Балкан.
Манастирският остров Райхенау (Reichenau)Манастирският остров Райхенау (Reichenau)
25 Февр.
Манастирският остров Райхенау представлява абабство с голямо археологическо и историческо значение. Райхенау се намира в езерото Констанц или още наречено Бодензее в Германия.
Аладжа МанастирАладжа Манастир
03 Януари
Аладжа манастир се намира само на няколко километра източно от Варна и е част от националния парк Златни Пясъци. Aладжа манастир е сред известните скални манастири в България.
Кападокия (Cappadocia)Кападокия (Cappadocia)
21 Дек.
В Кападокия, в днешна Турция, област Анатолия, могат да се видят едни от най-старите християнски църкви, манастири и скални килии. Кападокия е един от най-големите центрове на ранното християнство.
Монсерат, Испания (Montserrat)Монсерат, Испания (Montserrat)
20 Дек.
Национален парк Монсерат е първият природен парк на територията на Испания. Намира се в испанската област Каталуния на 50 км от Барселона.
Абатството Тинтърн (Tintern Abbey)Абатството Тинтърн (Tintern Abbey)
14 Дек.
Абатството Тинтърн е първият манастир в цистерциански дух на територията на Уелс и вторият подобен в цяла Англия. Древният манастир е една от забележителностите на Уелс.