Манастири

Манастири

Подробна информация за най-красивите и известни манастири в България и в чужбина. Туристическа информация и снимки на манастирите . Манастири , църкви и катедрали в България. Преглед на всички манастири на едно място:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Манастирът Гнездото на тигъра в БутанМанастирът Гнездото на тигъра в Бутан
11 Окт.
Манастирът Гнездото на тигъра е едно от най-свещените места в Бутан. Манастирът Гнездото на тигъра стои застинал върху гранитни скали, разположени на 700 метра над самата долина Паро.
Храм паметник Рождество Христово - Шипченски МанастирХрам паметник Рождество Христово - Шипченски Манастир
07 Окт.
Храм-паметникът Рождество Христово в Шипка е обявен за исторически паметник на културата през 1970 г. Храм Рождество Христово е посветен в памет на руските войници и български опълченци.
Манастирът Света КатеринаМанастирът Света Катерина
06 Окт.
Манастирът Света Катерина е разположен в полите на планината Синай, в Египет. Света Екатерина е със статут на автономна православна църква под патронажа на патриарха на Йерусалим.
Абатството КлюниАбатството Клюни
02 Май
Абатство Клюни е внушителен манастир, изграден от монасите на Бенедиктския орден. В абатския дворец на Клюни е също има музей, в който са изложени красиви шедьоври на римски скулптури.
Манастирът ПалчоМанастирът Палчо
16 Януари
Манастирът Палчо се намира на 230 км на юг от Лхаса и на около 100 км източно от Шигатсе. Най-ранната история на манастира Палчо може да се проследи до 9 век.
Манастирът БарсанаМанастирът Барсана
26 Дек.
Дървеният манастир Барсана се намира в едноименното селище по долината на река Ица, в румънския регион Марамуреш в Северна Трансилвания.
Манастирът Алкобаса АлкобакаМанастирът Алкобаса Алкобака
19 Дек.
Манастирът Алкобаса, носещ оригиналното име Санта Мария д’Алкобаса е един от великолепните примери за готическа цистерцианска архитектура в Португалия.
Манастирът Санта Мария да Виктория в БаталаМанастирът Санта Мария да Виктория в Батала
18 Дек.
Манастирът Санта Мария да Виктория в Батала е един от най-добрите образци на португалската готическа архитектура. Построен през 1385-88 година Батала днес е един от символите на португалската история.
Манастира на Ордена на Христос в ТомарМанастира на Ордена на Христос в Томар
18 Дек.
Манастирът Томар е едно от лобните места на Рицарите Тамплиери в Португалия. Той се намира в едноименния град, в окръг Сантарен. Градът е разположен около бреговете на река Рио Набао.
Манастирът в ПоблетМанастирът в Поблет
16 Дек.
Манастирът Поблет е един от най-големите и стари манастири в Испания, както и най-голямата обител на т. нар. Цистерцианско абатство. Манастирът в Поблет се намира в град Тарагона в Каталуния.
Абатство МелкАбатство Мелк
13 Дек.
Манастирът Мелк, замъка Агщайн, панорамата на град Дурнщайн и течението на река Дунав са емблемите на Вахау в Австрия. Мелк е един от най-красивите манастири в Централна Европа и Кремс.
Манастирът Мадона дел СасоМанастирът Мадона дел Сасо
17 Ноем.
Манастирът Мадона дел Сасо се счита за един от най-красивите в цял свят. Мадона дел Сасо се намира в град Орселина в областта Локарно в югоизточната част на Швейцария.
Манастирът Клонмакноиз в ИрландияМанастирът Клонмакноиз в Ирландия
12 Ноем.
Мнастирът Клонмакноиз е една от най-забележителните ранно християнски обители. Днес манастирът Клонмакноиз се намира в графство Офали на река Шанън, в южна посока от Атлон.
Манастирски комплекс ЛехМанастирски комплекс Лех
11 Ноем.
1
Лех е някогашната хималайска столица на тибетския Ладак. По своята същност те са будистки манастири, които заемат централната част на Ладак. От манастирите Лех се открива прекрасна гледка към река Инд
Манастирът БанцМанастирът Банц
07 Август
Манастирът Банц (Banz Monastery) известен още и като замъка Банц е бивш бенедиктски манастир, разположен в долината на река Майн в немската област Горна Франкония
Преображенски манастирПреображенски манастир
19 Юли
Преображенският манастир е разположен в изключително живописна местност сред скалите над река Янтра, само на 6 км от Велико Търново. Преображенски Манастир снимки и информация.
Манастир Свети Георги Победоносец в ПомориеМанастир Свети Георги Победоносец в Поморие
16 Юли
1
Манастирът Свети Георги Победоносец в Поморие или известен още като Поморийския манастир е един от най-почитаните манастири в Източна България.