Манастири

Манастири

Подробна информация за най-красивите и известни манастири в България и в чужбина. Туристическа информация и снимки на манастирите . Манастири , църкви и катедрали в България. Преглед на всички манастири на едно място:
Манастир СопочаниМанастир Сопочани
08 Май
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Манастирът в Санаин, АрменияМанастирът в Санаин, Армения
26 Април
Манастирът Санаин се намира в едноименното арменско село. Манастирът Санаин е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Манастирът Санаин е построен през десети век.
Манастир НоводевичиМанастир Новодевичи
25 Април
Манастир Новодевичи се намира в Москва. Манастир Новодевичи е православен женски манастир. Манастир Новодевичи е основан през 1524 година от княз Василий.
Манастира в ГрачаницаМанастира в Грачаница
18 Април
Манастир Грачаница се намира в едноименно село в Косово. Манастир Грачаница е разположен само на 5 км. от Прищина. Манастир Грачнациа има запазена великолепна архитектура.
Манастирът Света Троица в Сергиев ПосадМанастирът Света Троица в Сергиев Посад
16 Април
Манастирът Света Троица е най-големия мъжки манастир в Русия. Манастирът Света Троица е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Манастирът Света Троица е основан от Свети Сергий.
Ферапонтовският манастирФерапонтовският манастир
10 Април
Ферапонтовският манастир се намира в близост до град Вологда. Ферапонтовският манастир е основан в края на 14 век. Ферапонтовският манастир е включен в списъка на ЮНЕСКО.
Манастир Свети НаумМанастир Свети Наум
02 Април
Манастир Свети Наум се намира на брега на Охридското езеро, Македония. Манастир Свети Наум е православен храм. Манастир Свети Наум е бил един от най-богатите в околността през 19 век.
Манастир ХорезуМанастир Хорезу
01 Април
Манастир Хорезу се намира в Румъния. Манастир Хорезу е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Манастир Хорезу е построен през 1697 година.
Манастирът ГегардМанастирът Гегард
21 Март
Манастирът Гегард е една от големите забележителности в Армения. Манастирът Гегард е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Манастирът Гегард е създаден през четвърти век.
Кралски манастир Санта Мариа де ГуадалупеКралски манастир Санта Мариа де Гуадалупе
15 Март
Манастирът Санта Мария де Гуадалупе се намира в автономна област Екстрамадура, Испания. Санта Мария де Гуадалупе е римокатолически храм с уникална архитектура. Манастирът Санта Мария де Гуадалупе е обект на ЮНЕСКО
Манастирът Гелати до КутаисиМанастирът Гелати до Кутаиси
07 Март
Манастир Гелати се намира до град Кутаиси в Грузия. Манастир Гелати е построен през 1106 година. Манастир Гелати е издигнат по желание на цар Давид Четвърти
Килифаревския манастирКилифаревския манастир
04 Март
Килифаревският манастир е света обител, която се намира в близост до Велико Търново. Килифаревският манастир се намира до красивата река Белица. Килифаревският манастир е създаден през 14 век.
Манастирът на капуцините в ПалермоМанастирът на капуцините в Палермо
30 Януари
Манастирът на капуцините се намира в Палермо, Италия. Манастирът на капуцините е една от главните атракции на града заради многото изложени мумии в катакомбите. В Манастира на капуцините е погребан и художника Веласкес
Женският манастир в СаламанкаЖенският манастир в Саламанка
06 Ноем.
Женският манастир в Саламанка е поредната религиозна историческа забележителност в испанския град. По фасадата на Женският манастир в Саламанка могат да се видят интересни каменни фигури. В Женският манастир в Саламанка има уникална домашна пекарна.
Доминиканския манастир Свети Стефан в СаламанкаДоминиканския манастир Свети Стефан в Саламанка
06 Ноем.
Доминиканския манастир Свети Стефан в Саламанка е исторически религиозен комплекс в испанския град. Доминиканският манастир Свети Стефан в Саламанка е достъпен за посещение. Доминиканския манастир Свети Стефан е завършен 1618 г.
Ла Клеречиа в Саламанка (La Clerecía Salamanca)Ла Клеречиа в Саламанка (La Clerecía Salamanca)
02 Ноем.
Ла Клеречиа или Духовенството в Саламанка е старинен бароков комплекс. Ла Кларечеия се състои от красива църква и манастир с внушителна фасада, където се е помещава Папският университет. Ла Кларечия е достъпна за туристи.
Манастирът Си ЛайМанастирът Си Лай
21 Септ.
Манастирът Си Лай се намира близо до Лос Анджелис. Манастирът Си Лай е издигнат в местността Хасиенда Хейтс. Си Лай представлява най-яркия израз на китайския будизъм в целия западен свят.
Манастирът ЧетатуяМанастирът Четатуя
09 Януари
Румънският манастир Четатуя е православен манастир, който се намира в град Яш. Манастирът е построен през 1672 година от тогавашния румънски владетел Георге Дука.