Замъкът Крал Джон

31.05.2010
King John's Castle

Замъкът Крал Джон (King John's Castle) е разположен на т.нар Кралски остров, непосредствено в сърцето на Старата част на третия по големина ирландски град в Лимерик (Limerick). Този исторически дворец лежи на красивата река Шанън, към която се открива живописна гледка със старинния мост, изграден над нея.

Първоначалният замък на мястото на днешния Крал Джон е построен между 1200 и 1210 г. През следващите векове конструкцията на двореца търпи редица промени и ремонти, но и до ден днешен замъкът Крал Джон продължава да бъде най-внушителното англо-норманско укрепление на територията на Ирландия. Дворецът е успял да запази много от първоначалните характеристики на оригиналната постройка, което в наши дни го прави уникален по неговата същност.

Входното преддверие на Двореца Крал Джон, наблюдателните кули по ъглите на крепостта и зъберите, с които завършват са обект на археологически проучвания и днес. В действителност замъкът Крал Джон сега е потънал в руини, като са останли само стените, кулите и укрепленията. По време на изграждането на туристическият център към двореца са били разкрити останките от викингско селище.

Самият посетителски център предоставя на посетителите на замъка Крал Джон възможност да разгледат интригуваща историческа изложба, която претворява историята на замъка по един доста драматичен начин. Археологически разкопки дават най-ранните доказателства за постоянен живот в района на Лимерик, както и доказателства за някогашни обсадни отделения.

Част от експозициите в Крал Джон показват Дворът показва някои от търговските приоми и традициите през 16-ти век. Доста атрактивни са и помещенията, в които са живяли офицерите през 13 век, които са разкопани и открити през 1993 – 1995 г. Днес замъкът предоставя и интересни екземпляри от монети. Крал Джон, като владетел на цяла Ирландия, е сякъл собствени монети, като специално в замъка е бил изграден т.нар Монетарен двор.

Една от обсадата мини, която днес е доста интересна туристическа атракция , която дава на посетителите възможност да изпитат доза от страховитата атмосфера на онези времена, се нуждае от реконструкция.

4
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати